DGPMB: Controale la terase şi restaurante; 56 de sancţiuni contravenţionale, de peste 100.000 de lei, aplicate

DGPMB: Controale la terase şi restaurante; 56 de sancţiuni contravenţionale, de peste 100.000 de lei, aplicate

Poliţiştii Capitalei au descoperit nereguli la mai multe cluburi, terase, baruri, restaurante şi săli de jocuri şi pariuri sportive, în urma unei acţiuni desfăşurate sâmbătă, ocazie cu care au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei şi au confiscat suma de peste 6.200 de lei.

Sâmbătă, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare.

''În urma acţiunii ce a vizat peste 40 de societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, echipele de control au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare de totală de aproximativ 103.000 de lei şi au confiscat suma de 6.200 de lei de la o firmă din sectorul 5 care nu respecta legislaţia privind utilizarea caselor de marcat", informează un comunicat al DGPMB transmis, duminică, AGERPRES.

De la o terasă au fost confiscate 3.200 de sticle de băuturi alcoolice şi non alcoolice, după ce poliţiştii au constatat că localul funcţionează fără nicio autorizare din partea organelor competente, fiind descoperite şi alte nereguli, în acest sens fiind aplicate sancţiuni contravenţionale de aproximativ 17.000 de lei.

"Tot în cursul zilei de ieri (n.r. - sâmbătă), poliţiştii Capitalei au acţionat şi în pieţe, fiind purtate discuţii libere cu cetăţenii, prin care li s-a adus la cunoştinţă faptul că purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise, dar şi în locurile aglomerate pentru preîntâmpinarea răspândirii COVID-19", arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...