DIICOT: Bărbat arestat pentru trafic de droguri de risc; substanțele-cumpărate din Italia cu ajutorul mamei sale

DIICOT: Bărbat arestat pentru trafic de droguri de risc; substanțele-cumpărate din Italia cu ajutorul mamei sale

Un bărbat acuzat de trafic de droguri de risc și introducere de droguri de risc în țară, fără drept, a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet extern în care se afla hașiș, substanțele fiind cumpărate, cu ajutorul mamei inculpatului, din Italia.

Potrivit unor comunicate emise, miercuri, de DIICOT și IGPR, în cauză există suspiciunea rezonabilă că la datele de 28 august și 16 octombrie, inculpatul Anton Leonte a introdus în țară, fără drept, droguri de risc, respectiv hașiș, cu ajutorul mamei sale aflată în Italia, căreia i-a trimis sumele de bani necesare achiziționării drogurilor, substanțe interzise pe care le-a comercializat către diferiți consumatori.

De altfel, inculpatul a fost depistat în flagrant, luni, pe raza municipiului Focșani, în apropierea domiciliului, după ce a ridicat un colet extern, în care au fost descoperite cinci plăci cu hașiș (aproximativ 500 de grame).

În acest dosar, polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău și Vrancea, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Bacău, au efectuat două percheziții domiciliare în județele Bacău și Vrancea în urma cărora au fost ridicate 486 de grame de hașiș, nouă plante de cannabis în diferite stadii de creștere și uscare, 610 grame de muguri de cannabis, o instalație pentru cultivarea 'indoor' a cannabisului, o țigară cu cannabis tip 'joint', un grinder folosit la prepararea și administrarea drogurilor, o armă de airsoft, două telefoane mobile, trei hard disk-uri, două carduri și un stick de memorie.

Anchetatorii spun că un alt inculpat, Andrei Cătălin Bortoae, a înființat pe raza comunei Blăgești, județul Bacău, o cultură de cannabis in-door.

Tribunalul Bacău a dispus, marți, arestarea preventivă a lui Anton Leonte pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce Andrei Cătălin Bortoae a fost plasat de procurori sub control judiciar.

AGERPRES/(A — autor: Anamaria Toma, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”