Dinamo, vizată de o anchetă pentru pariuri: Federația confirmă un caz exploziv

Dinamo, vizată de o anchetă pentru pariuri: Federația confirmă un caz exploziv

Culisele întunecate ale fotbalului românesc includ și pariurile sportive. Despre care, deocamdată, avem foarte multe suspiciuni și puține cazuri dovedite. Pentru că vorbim despre niște activități în care, cu siguranță, mizele sunt uriașe. Și vor cădea multe capete, în momentul în care cineva va „da din casă“, în stilul filmelor cu mafioți!

Steliano Filip, pe când era la Dinamo. FOTO: Arhiva Adevărul

Până atunci, gsp.ro a aflat că un meci din play-out-ul sezonului trecut, CS Mioveni – Dinamo (2-0) ar fi vizat de o anchetă internațională. Partida din etapa a 5-a a intrat în atenția celor de la International Betting Integrity Association (IBIA) pe motiv că s-ar fi plasat multe pariuri pe acordarea unui cartonaș galben până în minutul 25. Când există un număr mare de pariuri pe un eveniment anume, la orice partidă, sistemul de monitorizare se activează automat. Ceea ce s-a și întâmplat, în acest caz, mai ales că, coincidență sau nu, dinamovistul Steliano Filip a și primit un „galben“, după faulturi repetate, în minutul 24!

Contactată de gsp.ro , Federația Română de Fotbal a confirmat deschiderea unei anchete care vizează meciul CS Mioveni – Dinamo (2-0). „Departamentul de Integritate și Antifraudă din cadrul FRF a demarat o anchetă pe seama partidei menționate și că rezultatele acesteia au fost înaintate organelor abilitate. Fiind vorba de o anchetă aflată încă în desfășurare, nu putem oferi la momentul actual mai multe detalii“.

Și Steliano Filip, acum la Mezőkövesd în prima ligă din Ungaria, a comentat cazul pentru sursa citată: „Nu m-a căutat nimeni, nu știu nimic. E prima dată când aud despre asta. Vă dați seama că am mai auzit lucruri despre mine de-a lungul carierei, dar acum nu știu nimic, nu am ce să spun“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

2 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 Martina Navratilova a răbufnit în cazul Simonei Halep: „Această suspendare miroase urât!”

5 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă