Dinamo, vizată de o anchetă pentru pariuri: Federația confirmă un caz exploziv

Dinamo, vizată de o anchetă pentru pariuri: Federația confirmă un caz exploziv

Culisele întunecate ale fotbalului românesc includ și pariurile sportive. Despre care, deocamdată, avem foarte multe suspiciuni și puține cazuri dovedite. Pentru că vorbim despre niște activități în care, cu siguranță, mizele sunt uriașe. Și vor cădea multe capete, în momentul în care cineva va „da din casă“, în stilul filmelor cu mafioți!

Steliano Filip, pe când era la Dinamo. FOTO: Arhiva Adevărul

Până atunci, gsp.ro a aflat că un meci din play-out-ul sezonului trecut, CS Mioveni – Dinamo (2-0) ar fi vizat de o anchetă internațională. Partida din etapa a 5-a a intrat în atenția celor de la International Betting Integrity Association (IBIA) pe motiv că s-ar fi plasat multe pariuri pe acordarea unui cartonaș galben până în minutul 25. Când există un număr mare de pariuri pe un eveniment anume, la orice partidă, sistemul de monitorizare se activează automat. Ceea ce s-a și întâmplat, în acest caz, mai ales că, coincidență sau nu, dinamovistul Steliano Filip a și primit un „galben“, după faulturi repetate, în minutul 24!

Contactată de gsp.ro , Federația Română de Fotbal a confirmat deschiderea unei anchete care vizează meciul CS Mioveni – Dinamo (2-0). „Departamentul de Integritate și Antifraudă din cadrul FRF a demarat o anchetă pe seama partidei menționate și că rezultatele acesteia au fost înaintate organelor abilitate. Fiind vorba de o anchetă aflată încă în desfășurare, nu putem oferi la momentul actual mai multe detalii“.

Și Steliano Filip, acum la Mezőkövesd în prima ligă din Ungaria, a comentat cazul pentru sursa citată: „Nu m-a căutat nimeni, nu știu nimic. E prima dată când aud despre asta. Vă dați seama că am mai auzit lucruri despre mine de-a lungul carierei, dar acum nu știu nimic, nu am ce să spun“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență