Disidentul chinez Liu Xiaobo poate fi transportat în străinătate în siguranța pentru a continua tratamentul (medici)

Un doctor german și unul american care l-au vizitat în spital pe disidentul chinez Liu Xiaobo, laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2010, au afirmat că acesta poate fi transferat în străinătate pentru tratament, dar cât mai curând posibil, relatează Reuters.

'Liu Xiaobo și familia sa au cerut ca acesta să continue tratamentul în Germania sau SUA', au afirmat Joseph M. Herman de la MD Anderson Cancer Center, Universitatea din Texas, și Markus Büchler de la Universitatea din Heidelberg, potrivit unui comunicat comun.

'În timp ce întotdeauna există un grad de risc în deplasarea oricărui pacient, ambii doctori consideră că Liu Xiaobo poate fi transportat în siguranță cu o îngrijire medicală corespunzătoare în timpul evacuării. Evacuarea medicală ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil', a subliniat sursa citată.

Disidentul Liu Xiaobo (61 de ani) a fost eliberat condiționat și spitalizat după ce a fost diagnosticat în luna mai cu cancer la ficat în fază terminală.

Militantul prodemocrație a fost condamnat în 2009 la 11 ani de detenție pentru activități subversive după ce a făcut apel la reforme democratice.

De la spitalizarea lui Liu Xiaobo, Beijingul este sub presiuni occidentale (Franța, SUA, Germania, Parlamentul European) pentru a-i permite disidentului să meargă în străinătate. ONU a cerut, de asemenea, vineri să aibă acces la disidentul chinez.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul