DNA, percheziții în București, Iași și Bacău, într-un dosar care vizează încheierea unor contracte de achiziții publice

DNA, percheziții în București, Iași și Bacău, într-un dosar care vizează încheierea unor contracte de achiziții publice

DNA a transmis că astăzi sunt efectuate cercetări în București, Iași și Bacău, într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție referitoare la încheierea unor contracte de achiziții publice.

FOTO: Arhivă

Potrivit surselor „Adevărul”, este vorba despre contractele care vizează renovarea unor sedii. Perchezițiile sunt efectuate la sediul mare al Poștei Românie și la sucursala din Iași. Totodată, astăzi ar urma să aibă locuri și audieri în acest caz.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice, comise în perioada 2022-2023.În cursul zilei de 25 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 5 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Iași și Bacău, din care două sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un comunicat al DNA .

Sursa citată arată că procurorii beneficiază în această cauză de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...