DNA: Procurorul Cătălin Ceort, trimis în judecată; a pretins 260.000 de euro pentru o soluție favorabilă în dosar

DNA: Procurorul Cătălin Ceort, trimis în judecată; a pretins 260.000 de euro pentru o soluție favorabilă în dosar

Procurorii DNA Ploiești l-au trimis în judecată pe Cătălin Nicolae Ceort, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Urmărire Penală și Criminalistică, pentru luare de mită, după ce a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul adoptării unei soluții favorabile.

În dosar, a fost deferit justiției, sub control judiciar, Victor Ignat, la data faptei avocat suspendat în cadrul Baroului București, pentru complicitate.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis joi AGERPRES, Cătălin Ceort, în calitate de procuror, în decembrie 2016, în mod indirect, prin intermediul lui Ignat, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani, într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

Sursa citată precizează că banii au fost pretinși de Ceort în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martorul respectiv.

DNA menționează că, în 27 decembrie 2016, în scopul arătat, Victor Ignat a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…