Document/Prognoza meteo în următoarea lună: va fi mai cald decât în mod normal

Document/Prognoza meteo în următoarea lună: va fi mai cald decât în mod normal

Temperatura la nivelul întregii țări în perioada 27 ianuarie – 24 februarie vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile extracarpatice, potrivit estimării publicate de Administrația Națională de Meteorologie.

Estimările pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) și compară prognoza cu temperaturile și cantitățile de precipitații medii din perioada 1993-2016.

  • Cum arată prognozele săptămânale:

Săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020:

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest va fi deficitar

Săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020:

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare pe arii relativ extinse în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020:

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi ușor deficitar, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 17.02.2020 – 24.02.2020:

Valorile termice estimate pentru această perioadă vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, la nivelul întregii țări, posibil ușor deficitare în jumătatea sudică a teritoriului.

Citește aici documentul integral de la ANM


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...