Document/România are cea mai mare rată a mortalității din cauze tratabile din UE/Pe românește, țara unde mori cu zile!

Document/România are cea mai mare rată a mortalității din cauze tratabile din UE/Pe românește, țara unde mori cu zile!

România are cea mai mare rată a mortalității din cauze tratabile din UE/Pe românește, țara unde mori cu zile!

România are cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile dintre țările UE, arată raportul anual "Starea Sănătății în Uniunea Europeană", publicat astăzi de Comisia Europeană. În ceea ce privește mortalitatea din cauze prevenibile, România ocupă locul al patrulea în UE la cel mai mare număr de cazuri, după Lituania, Letonia și Ungaria. Țara noastră are și una dintre cele mai scăzute speranțe de viață din Uniunea Europeană - în timp ce media UE este de 80,9 ani, în România, media speranței de viață este de 75,3 ani. Chiar dacă a crescut comparativ cu anul 2000, când speranța de viață în România era de 71,2%, ea rămâne, în țara noastră, una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană.
 

 

Numeroase decese ar putea fi evitate printr-o mai bună prevenție și prin tratament, însă România are un număr foarte mare de decese atât din cauze tratabile, cât și prevenibile, arată raportul "Starea Sănătății în Uniunea Europeană".

Țara noastră are cel mai mare număr de decese din cauze tratabile din Uniunea Europeană. Principalele cauze sunt bolile de inimă, accident vascular cerebral, pneumonia și cancerul colorectal. Acest rezultat reflectă provocările considerabile cu care se confruntă sistemul de sănătate din România.

În ceea ce privește decesele care pot fi prevenite, la care România ocupă locul al patrulea în Uniunea Europeană, principalele cauze sunt bolile ischemice ale inimii, cancerul la plămân, precum și decesele cauzate de consumul de alcool și de accidente.

Raportul „Starea Sănătății în Uniunea Europeană”:

Eforturile pentru îmbunătățirea prevenției au avut până acum un succes limitat în România, iar principalii factori care afectează sănătatea românilor sunt obiceiurile alimentare nesănătoase, fumatul, consum de alcool și nivelurile scăzute de fizică.

Aceste rezultate reflectă provocările considerabile cu care se confruntă sistemul de sănătate din România în a furniza tratament adecvat în timp util, se arată în raportul "Starea Sănătății în Uniunea Europeană".
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?