Doi marocani expulzați de Franța în Maroc plănuiau "atentate de amploare" la Metz (presă)

Doi marocani expulzați de Franța în Maroc plănuiau "atentate de amploare" la Metz (presă)

Doi marocani radicalizați și expulzați de Franța săptămâna trecută în Maroc se pregăteau să atace locuri publice la Metz, în estul Franței, scrie sâmbătă presa marocană, citată de AFP.

Cei doi bărbați, susținători ai grupării Stat Islamic (SI), au fost extrădați la 26 august de Franța în Maroc. Potrivit autorităților marocane, ei plănuiau să comită "atentate de amploare" în cele două țări în numele Stat Islamic.

"Investigațiile serviciilor de securitate marocane au dezvăluit că voiau să lovească în Piața Republicii, în plin centrul Metz", scrie sâmbătă cotidianul de limbă arabă Assabah, care dezvăluie și detalii privind planurile celor doi, fără a cita însă vreo sursă.

Ei pregăteau atacuri cu arme de foc, după modul de operare din atentatele de la Paris (130 de morți în noiembrie 2015), dar și cu vehicule pe care să le conducă în mulțime, cum s-a întâmplat la Nisa pe 14 iulie (86 de morți), "având drept obiectiv să producă cât mai multe victime", explică ziarul.

Cei doi bărbați, Redouane Dahbi și Ayyoub Sadki, voiau să-și pună planul în aplicare "în ultima săptămână a vacanței de vară" și au fost expulzați "la solicitarea autorităților marocane", potrivit Assabah, care dă asigurări că serviciile de securitate ale regatului "au salvat Franța de o lovitură fatală".

Stat Islamic ar fi promis să furnizeze mijloacele necesare pentru comiterea acestor atacuri. Armele ar fi urmat să fie folosite în atacarea unor locuri închise și a unor cluburi de noapte frecventate de tineri, adaugă Assabah.

Redouane Dahbi ar fi plănuit să lovească un mare restaurant din centrul orașului, precum și un club de noapte frecventat de homosexuali, L'Endroit, după modelul atentatului de la Orlando, din SUA, care s-a soldat în luna iunie cu 50 de morți.

De asemenea, cei doi bărbați ar fi plănuit să incendieze imobile cu un mare număr de locuitori, potrivit Assabah.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Putin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina pentru a-și instala propriul guvern marionetă / Lista complotiști…