Donald Trump are o "sănătate excelentă" (Casa Albă)

Donald Trump are o "sănătate excelentă" (Casa Albă)

Preşedintele american, Donald Trump, are, la cei 71 de ani ai săi, "o sănătate excelentă", a informat vineri seară Casa Albă citându-l pe medicul acestuia, după prima vizită medicală de la preluarea puterii în urmă cu un an, relatează AFP.

"Vizita medicală a preşedintelui, astăzi (vineri), la spitalul naţional militar Walter Reed s-a desfăşurat foarte bine. Preşedintele are o sănătate excelentă", a declarat medicul Ronny Jackson care anterior s-a ocupat de predecesorul lui democrat Barack Obama. El urmează să ofere marţi detalii asupra buletinului de sănătate.

Acest bilanţ se va limita însă la greutate, tensiune arterială şi nivelul de colesterol.

În timp ce adversarii săi se întreabă deschis despre sănătatea lui mintală, niciun examen psihiatric nu este prevăzut pentru cel care s-a definit singur ca fiind un"geniu stabil".

Preşedintele Statelor Unite nu are nicio obligaţie să se supună unui control medical, nici să prezinte public rezultatele, dar acest lucru a devenit o tradiţie. Donald Trump, cel mai în vârstă bărbat care a acces la preşedinţia SUA, urmează astfel exemplul predecesorilor săi.

În perioada campaniei electorale, medicul său personal, Harold Bornstein, a afirmat că este "cel mai sănătos individ ales vreodată la preşedinţie".

Întrebări despre sănătatea lui mintală rămân şi sunt lansate din nou de volumul polemic al jurnalistului Michael Wolff care prezintă un portret necruţător al fostului om de afaceri, insistând asupra faptului că apropiaţii acestuia pun la îndoială capacitatea sa de a guverna.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…