Donald Trump: Bruxelles, odată un oraș frumos și sigur, a devenit acum un "film de groază"

Donald Trump: Bruxelles, odată un oraș frumos și sigur, a devenit acum un "film de groază"

Aspirantul republican la președinția SUA, Donald Trump, a descris situația din Belgia după atacurile teroriste de marți drept un "film de groază", iar capitala Bruxelles este în opinia sa 'o catastrofă' la capitolul securitate, consemnează AFP. 'Vă mai amintiți cum Bruxelles-ul era un loc frumos și sigur ? Acum nu mai este așa, este o lume diferită! Statele Unite trebuie să fie vigilente și inteligente', a comentat politicianul american într-o postare pe Twitter.

'Bruxelles era un oraș frumos, unde nu exista violență. Iar acum a devenit o catastrofă, un dezastru total', a insistat Trump apoi într-un interviu telefonic acordat postului Fox News. Prin urmare, el a cerut din nou să se interzică temporar intrarea musulmanilor pe teritoriul SUA, pentru a preveni infiltrarea extremiștilor printre aceștia.

'Belgia nu mai este Belgia. (...) Belgia a devenit un film de groază. Se produc lucruri oribile. Oamenii pleacă, le e frică. Iar toate acestea se întâmplă doar din cauză că oamenii nu se integrează', a afirmat el ulterior la emisiunea 'Today show' a postului NBC.

'Nu vom permite ca așa ceva să se întâmple în țara noastră. Dar dacă totuși s-ar întâmpla, am găsi responsabilii și ei ar suferi foarte mult', a amenințat Trump.

Și contracandidatul său la învestitura republicană pentru Casa Albă, John Kasich, a reacționat. 'La fel ca toți americanii, imaginile cu acest carnagiu mă îngrozesc', a spus el, în timp ce ultraconservatorul Ted Cruz a estimat că 'atacurile teroriste nu sunt incidente izolate (...) și islamul radical este împotriva noastră'.

Solicitat să comenteze arestarea lui Salah Abdeslam, unul dintre teroriștii care au participat la atacurile de la Paris, Donald Trump a subliniat că 'poliția belgiană nu are nicio penetrare în cartierul' bruxellez Molenbeek, populat majoritar de musulmani, unde acest terorist a fost arestat. Abdeslam 'era omul cel mai căutat de pe planetă, dar trăia acolo, chiar sub nasul lor', a remarcat politicianul american.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina