Donald Trump critică 'tehnologia antică' folosită de funcționarii americani

Donald Trump critică 'tehnologia antică' folosită de funcționarii americani

Președintele SUA, Donald Trump, a criticat luni ceea ce el a numit 'tehnologia antică' cu care lucrează funcționarii guvernamentali, declarație făcută la o reuniune cu directorii marilor companii din sectorul înaltelor tehnologii, precum Apple, Oracle Microsoft și Amazon, aceștia din urmă insistând asupra importanței pregătirii profesionale și a nevoii de a aduce specialiști din străinătate, întrucât nu pot găsi suficientă forță de muncă pe plan local, transmite agenția EFE.

'Astăzi, multe dintre agențiile noastre se bazează într-un mod dureros pe tehnologia antică, deși avem cei mai buni oameni în tehnologie', a spus Trump în timpul întâlnirii desfășurate luni după-amiază la Casa Albă.

El a cerut guvernului 'să se pună la zi cu revoluția tehnologică', menționând totodată că obiectivul său la acest capitol este 'o transformare de mare anvergură a tehnologiei federale care să ofere servicii mai bune pentru cetățeni și cu costuri mai mici'.

La rândul său, directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a insistat asupra problemei formării specialiștilor, cerând ca informatica să devină disciplină obligatorie în școli și să se acorde mai multă importanță formării profesionale și politicilor de atragere a specialiștilor înalt calificați, context în care a vorbit despre importanța imigrației pentru acest sector, în condițiile în care Trump este reticent față de primirea imigranților.

În timpul campaniei electorale actualul președinte nu a fost sprijinit de societățile din Silicon Valley, care au părut mai apropiate de contracandidata sa, democrata Hillary Clinton.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante