Donald Trump critică 'tehnologia antică' folosită de funcționarii americani

Donald Trump critică 'tehnologia antică' folosită de funcționarii americani

Președintele SUA, Donald Trump, a criticat luni ceea ce el a numit 'tehnologia antică' cu care lucrează funcționarii guvernamentali, declarație făcută la o reuniune cu directorii marilor companii din sectorul înaltelor tehnologii, precum Apple, Oracle Microsoft și Amazon, aceștia din urmă insistând asupra importanței pregătirii profesionale și a nevoii de a aduce specialiști din străinătate, întrucât nu pot găsi suficientă forță de muncă pe plan local, transmite agenția EFE.

'Astăzi, multe dintre agențiile noastre se bazează într-un mod dureros pe tehnologia antică, deși avem cei mai buni oameni în tehnologie', a spus Trump în timpul întâlnirii desfășurate luni după-amiază la Casa Albă.

El a cerut guvernului 'să se pună la zi cu revoluția tehnologică', menționând totodată că obiectivul său la acest capitol este 'o transformare de mare anvergură a tehnologiei federale care să ofere servicii mai bune pentru cetățeni și cu costuri mai mici'.

La rândul său, directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a insistat asupra problemei formării specialiștilor, cerând ca informatica să devină disciplină obligatorie în școli și să se acorde mai multă importanță formării profesionale și politicilor de atragere a specialiștilor înalt calificați, context în care a vorbit despre importanța imigrației pentru acest sector, în condițiile în care Trump este reticent față de primirea imigranților.

În timpul campaniei electorale actualul președinte nu a fost sprijinit de societățile din Silicon Valley, care au părut mai apropiate de contracandidata sa, democrata Hillary Clinton.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…