Donald Trump îi avertizează pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela

Preşedintele Donald Trump i-a avertizat miercuri pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela, având în vedere criza politică din această ţară şi în condiţiile în care Statele Unite şi alte ţări l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe opozantul Juan Guaido, relatează Reuters.

''Maduro este dispus să negocieze cu opoziţia din Venezuela în urma sancţiunilor impuse de SUA şi a opririi veniturilor din petrol. Guaido este vizat de Curtea Supremă venezueleană. Proteste masive sunt aşteptate astăzi. Americanii nu ar trebui să călătorească în Venezuela'', a scris Trump pe Twitter

Înaltul Comisariat ONU pentru drepturile omului a anunţat marţi că cel puţin 43 de persoane au murit în urma violenţelor din ultimele zile din Venezuela şi un număr record de manifestanţi au fost arestaţi în timpul protestelor.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar.

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere odinioară prosperă.

Pe de altă parte, Trump a reacţionat miercuri la declaraţiile făcute cu o zi înainte în Congres de oficiali ai serviciilor americane de informaţii în legătură cu ameninţările reprezentate de gruparea Statul Islamic (SI) şi Coreea de Nord.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump a declarat miercuri că Statul Islamic ''va fi distrus în curând'' şi că există ''o şansă decentă de denuclearizare'' cu Phenianul.

Directorul serviciilor americane de informaţii Dan Coats a afirmat marţi că gruparea jihadistă Statul Islamic numără încă mii de combatanţi în Irak şi Siria, combatanţi care mai pot reprezenta o ameninţare în Orientul Mijlociu şi dincolo de această regiune, inclusiv pentru Statele Unite.

Referitor la Coreea de Nord, Dan Coats a estimat că ''este puţin probabil'' ca aceasta să-şi abandoneze toate armele sale nucleare şi capacităţile de producţie, în pofida promisiunilor sale de ''denuclearizare completă'' şi speranţelor exprimate de preşedintele american Donald Trump. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj