Două avioane au evitat la limită o coliziune pe pista aeroportului din Bruxelles

Două avioane au evitat la limită o coliziune pe pista aeroportului din Bruxelles

Două avioane de pasageri au evitat la limită săptămâna trecută o coliziune pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, după ce echipajul unuia dintre ele nu a urmat instrucțiunile turnului de control și a decolat în timp ce celălalt avion urma să aterizeze, scrie joi publicația belgiană L'Echo.

 

Incidentul, considerat drept unul grav de numeroși comentatori, a avut loc pe 5 octombrie la ora locală 20:40. Un avion de tipul Embraer 195 al companiei italiene Air Dolomiti, care efectua un zbor pentru compania Lufthansa pe ruta Bruxelles-Munchen, s-a poziționat pe calea de acces din capătul pistei, unde în mod normal ar fi trebuit să aștepte permisiunea de decolare. Însă echipajul acestui avion a ignorat instrucțiunile controlorului de trafic și a pătruns pe pistă, decolând imediat în loc să aștepte.

În acel moment un avion de tipul Airbus A320 al companiei irlandeze Aer Lingus, care venea de la Dublin, se pregătea să aterizeze pe aceeași pistă, fiind la o altitudine de circa 80 de metri și mai avea aproximativ 10 secunde până la limita pistei. Pentru a evita coliziunea, controlul de trafic a cerut imediat echipajului acestui avion să execute manevra de 'Go Around', adică să ia imediat altitudine pentru a relua ulterior manevrele de aterizare.

Autoritățile belgiene au demarat o anchetă, iar incidentul readuce în discuție problema folosirii excesive a pistei diagonale a aeroportului Zaventem. Avioanele care folosesc această pistă survolează Bruxelles-ul, iar localnicii se plâng de zgomotul produs de avioane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor