Două obiceiuri de dimineață care afectează sănătatea organismului

Două obiceiuri de dimineață care afectează sănătatea organismului

Sănătatea stomacului nostru este vitală, iar mai mulți experți susțin că oamenii își fac rău cu anumite obiceiuri. Printre cele mai comune activități care afectează stomacul se numără și lipsa micului-dejun, dar și înlocuirea acestuia cu cafea.

Două obiceiuri care afectează sănătatea / Foto: Pixabay

Sari peste mic-dejun

Dacă încerci să slăbești, s-ar putea să crezi că lipsa micului-dejun este o modalitate bună de a economisi calorii și de a accelera progresul tău. Cu toate acestea, Meg Gerber, specialist în medicină funcțională, spune că în fiecare dimineață trebuie să mâncăm, micul-dejun fiind esențial pentru sănătate.

„Este esențial să ne facem timp pentru mic dejun , deoarece ne ajută să ne gestionăm nivelul de stres", explică ea.

Dacă nu reușim să facem acest lucru, „putem duce la o gestionare defectuoasă a glicemiei din cauza săritului repetat peste mese sau a lipsei de hrană”.

Deci, ce înseamnă asta pentru intestinul nostru?

„Dacă nu ne luăm micul dejun, corpul nostru înregistrează acest lucru ca fiind nesigur și, prin urmare, nu acordă prioritate reparării intestinelor și digestiei optime", avertizează ea.

Consumul de cafea pe stomacul gol

Experții susțin că mai rău decât sărirea peste masa de dimineață este înlocuirea acesteia cu cafea .

Deși ai putea crede că a bea puțină cafea este mai bine decât să nu bei nimic dimineața, Gerber spune că acest lucru nu trebuie făcut pe stomacul gol, în caz contrar, poate avea consecințe grave asupra sănătății .

„A bea cafea înainte de a consuma alimente ne poate provoca mai mult stres, deoarece majoritatea dintre noi suntem deja agitați la începutul zilei.”, spune ea, potrivit She Finds.

Și, în cele din urmă, tot acest stres își poate pune amprenta asupra intestinului tău. Așadar, dacă vrei să bei o ceașcă de cafea dimineața (așa cum mulți dintre noi alegem să facem!), asigură-te că o asociezi cu un mic dejun nutritiv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…