Dragnea despre vizita Papei la Bucureşti: Orice acţiune care nu e generată de preşedinte trebuie să fie lovită?

Dragnea despre vizita Papei la Bucureşti: Orice acţiune care nu e generată de preşedinte trebuie să fie lovită?

Invitaţia făcută de premierul României Suveranului Pontif de a veni la Bucureşti este firească, iar acceptarea acesteia este un lucru bun pentru România, a declarat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

El l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru "modul jignitor" în care a reacţionat pe acest subiect.

"Da, a apărut această nelămurire - ca efect al unei acţiuni greu sau imposibil de acceptat din partea preşedintelui Iohannis, dintr-un şir lung de acţiuni care urmăreşte să saboteze orice acţiune pe care o are Guvernul sau majoritatea parlamentară. Aşa cum a spus şi public, doamna prim-ministru i-a făcut o invitaţie Suveranului Pontif de a vizita România. (...) Anul 2018 este programat deja pentru Papă şi Papa a promis că în 2019, chiar a spus în prima parte a anului, va vizita România. De ce a început tot acest scandal, îi putem spune aşa, pe marginea acestui subiect este greu de înţeles. Oricine îl invită pe Suveranul Pontif şi primeşte o acceptare - este un lucru bun pentru România. Ceea ce s-a întâmplat ulterior pentru noi este imposibil de acceptat. Modul în care preşedintele Iohannis reacţionează, modul în care jigneşte, cu fiecare ieşire publică, este deocamdată pentru noi greu de explicat, dar ne vom găsi explicaţiile reale în perioada imediat următoare. Deci asta a fost discuţia pe care a avut-o cu Suveranul Pontif şi doamna prim-ministru nu şi-ar fi permis niciodată, pe de o parte, să spună public lucruri care nu au fost discutate, iar pe de altă parte să spună public lucruri care s-ar fi convenit să nu se facă publice. Aşa se face la orice întâlnire externă", a afirmat Dragnea, la finalul BPN al PSD.

Liderul social-democraţilor a subliniat că nu există niciun fel de încălcare de reguli protocolare.

"Eu înţeleg că este o supărare foarte mare de câte ori eu sau doamna Dăncilă avem contact extern cu oricine. Înţeleg că preşedintele Iohannis vrea să aibă control total şi vrea să aibă exclusivitate pe tot ceea ce înseamnă contacte externe. Înţeleg că vrea să conducă şi Guvernul, înţeleg că vrea să conducă şi Parlamentul, numai că nu îl lasă Constituţia. Poate e greu de înţeles. Înţeleg că vrea să aibă şi autoritate asupra procurorilor din România, dar este dincolo de Constituţie. Un prim-ministru, într-un stat democratic, într-un stat în care există un minim respect reciproc între instituţii, nu este boicotat sau subminat înainte, în timpul sau după o întâlnire externă pe care o are, pentru că nu o are în nume personal. Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă nu face bine României", a precizat Dragnea.

Conform liderului PSD, premierul a făcut o informare a vizitei efectuate zilele trecute la Vatican în şedinţa BPN al PSD, iar mai multe detalii va da "probabil într-o emisiune" tv.

"Doamna prim-ministru sigur o să detalieze, probabil că într-o emisiune, despre această întâlnire, dar eu cred că cel mai important lucru pe care trebuia să vi-l spun şi care a tot fost disputat în ultimele zile a fost legat de această invitaţie firească pe care a făcut-o Suveranului Pontif şi care a acceptat-o. De ce atâta deranj? Orice acţiune care nu-i profită preşedintelui sau care nu este generată de preşedinte trebuie să fie lovită? Trebuie să fie activaţi consilierii prezidenţiali care să sune în anumite zone, care să pună presiune, să nu apară confirmări? Eu vă spun că imaginea care se transmite în stilul ăsta nu este o imagine bună pentru România. Asta nu înseamnă că primul-ministru sau Guvernul trebuie să fie intimidaţi sau noi, majoritatea parlamentară, să fim intimidaţi. O să ne vedem de treabă, de programul de guvernare, de programul legislativ, cu toate piedicile puse", a mai spus preşedintele PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...