Dragnea, referitor la poziţia BOR despre referendum: Sunt un om religios, mă abţin cu mare greutate să dau răspuns

Dragnea, referitor la poziţia BOR despre referendum: Sunt un om religios, mă abţin cu mare greutate să dau răspuns

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat miercuri că se abţine "cu foarte mare greutate" să comenteze poziţia Bisericii Ortodoxe Române, conform căreia eşecul referendumului pentru familie constă în politizarea acestuia, dar şi în asocierea evenimentului cu liderul social-democrat.

"Am văzut asta. Eu sunt om creştin ortodox şi sunt un om religios, nu practicant. Sunt un om religios şi foarte respectuos. Cu foarte mare greutate mă abţin să dau răspuns la acele ziceri. Cu foarte mare greutate şi doar din respect", a declarat Dragnea la Parlament.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru RFI că eşecul referendumului pentru modificarea Constituţiei are ca explicaţie politizarea evenimentului, dar şi din cauza asocierii referendumului cu Liviu Dragnea şi a neclarităţii întrebării.

"Biserica româna a primit cu mâhnire rezultatul referendumului. Nu este, însă, o înfrângere a Bisericii. (...) Sunt multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului', a afirmat Vasile Bănescu, care subliniază că neîntrunirea cvorumului nu este înfrângerea Bisericii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”