Dragnea s-a decis să joace! Ponta, „micul dejun” pentru NOUL JUPÂN!

Dragnea s-a decis să joace! Ponta, „micul dejun” pentru NOUL JUPÂN!

Dupa cum „National” dezvaluia cu cateva zile in urma, Liviu Dragnea s-a hotarat sa joace la rupere. Nu doar in cadrul propriului partid, pe care il va conduce de acum inainte cu o mana de fier, mai ales dupa ce-i va executa pe cei identificati „sifoane” de pe lista neagra, dar si pe scena politica. 

Mai mult chiar, impins de la spate de alegerile locale, Dragnea nu s-a mai multumit, ca pana acum, doar sa transmita in teritroriu semnale de rezistenta tacita in fata a ceea ce pesedistii si aliatii lor politici numesc „prigoana DNA”. Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, Dragnea va trece chiar la contraatac, decis fiind sa arate ca, dupa esecul „motanelului” Ponta, PSD are acum la conducere un „presedinte jucator”, dupa modelul impus cu succes de Traian Basescu la vechiul PDL. Desigur, noua pozitie de forta pe care Dragnea o va afisa tot mai pregnant are si riscurile sale, de care insa presedintele pesedist pare a fi constient. Mai ales ca acesta s-a destainuit apropiatilor ca este hotarat sa lupte si ca „daca nu ma fac astia pana in toamna, atunci stiu eu ce am de facut…”

Ori la bal, ori la spital

Acesta pare sa fie noul motto al presedintelui PSD, cel care s-a hotarat sa ocupe locul de „politician jucator”, ramas liber dupa ce Traian Basescu a ajuns sa se zbata undeva pe la marginea „ligii mari” a politicii. Iar micile „sageti” aruncate de Dragnea de pe scarile DNA-ului, dupa ce a fost nevoit sa inghita si ultima „aroganta” facuta de procurori, cea a statului la coada, este semnalul public ca, de acum inainte, cariera politica a acestuia nu mai poate duce decat ori la bal, ori la spital. Pentru ca loc de intors nu mai este, mai ales ca Dragnea a inceput sa transmita semnale transante ca, daca va rezista „in picioare” pana la alegerile din toamna, atunci isi va asuma pe deplin rolul de „jupan”.

Toate tunurile pe „neamt”

Cum insa Liviu Dragnea este deja condamnat definitiv la inchisoare, chiar daca este vorba de o pedeapsa cu suspendare, strategia acestuia  nu se va centra pe atacuri directe la Justitie. In schimb, va pune toate tunurile pe Klaus Iohannis, mai ales ca se considera ca lipsa proverbiala de reactie a acestuia face din seful statului un „incasator” care duce mult… Insa, in timp ce-l va tine pe Iohannis intr-un „bombardament” continuu, care are si rolul de a submina moralul liberalilor opricum adusi la exasperare de lipsa oricarei sustineri pragmatice venite de la Cotroceni, Dragnea nu va ezita sa plaseze si destule „fumigene” cu privire la sistem. Unul pe care  il va anunta ca, daca PSD va castiga alegerile parlamentare, il va repune pe „calea echilibrului”.

Extrageri de liberali

De asemenea, dupa cum sustin sursele noastre, celalalt pilon principal al noii strategii de presedinte jucator adoptata recent de catre Liviu Dragnea este reprezentat de politica de „extragere” a cat mai multi politicieni liberali din PNL. Pe care, fara a-si crea insa iluzii ca-i poate absorbi direct in bratele primitoare ale PSD-ului, Dragnea intentioneaza sa-i relocheze la ALDE. Iar daca acest plan secret ii reuseste, fie si intr-o oarecare masura, atunci chiar ca se poate spune ca PNL-ul se mai trezeste cu o belea pe cap in pregatirea alegerilor parlamentare, desi nici acum nu ducea lipsa de griji interne.

Raman pe pozitii

Pana atunci insa, toti oamenii adusi de Liviu Dragnea prin diverse ministere nu doar ca nu vor fi retrasi, dar au primit indicatii sa nu se clinteasca de pe functiile detinute si sa reziste la orice presiune venita din partea guvernului tehnocrat. Iar acest semnal belicos adresat indirect premierului Dacian Ciolos este cu atat mai interesant cu cat vine intr-un moment in care, de exemplu, oamenii liberalilor din ministere cad „ca mustele”, fiind executati unul cate unul, pe fata. Asta in timp ce protectorii lor, lideri politici recunoscuti ai Partidului National Liberal, nu indraznesc sa schiteze nici cel mai mic gest in a-si salva oamenii pe care tot ei ii impusesera si ii asigurasera de sprijin la greu. Asa ca, in spatele obisnuitei rivalitati la vedere de pe scena politica, in spatele cortinei asistam la o noua distribuire a rolurilor, cu un PNL cu lideri blazati si un PSD cu un presedinte pe cale sa acapareze toata atentia publicului. Bineinteles, asta daca nu cumva „regizorul” nu se hotaraste sa schimbe din nou scenariul din mers, pana in noiembrie, la finalul piesei…          Cătălin TACHE/National


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...