Dragnea susține că ar putea discuta luni cu președintele Iohannis despre desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI

Dragnea susține că ar putea discuta luni cu președintele Iohannis despre desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va încerca luni să discute cu președintele Klaus Iohannis despre desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI.

"Mâine, dacă merg acolo (la Palatul Cotroceni — n.r.) și o să am ocazia (...) o să-i fac această solicitare. Am făcut-o și public. Nu văd de ce aș face-o în continuare", a spus, duminică seară la România TV, Liviu Dragnea despre posibilitatea unei discuții cu președintele României privind desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI, în condițiile în care va participa, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestitură a ministrului Mediului și ministrului pentru Relația cu Parlamentul.

Întrebat dacă speră să discute mai mult decât ultima dată cu Klaus Iohannis, Dragnea a răspuns: "Poate stăm mai mult. Poate stăm două minute."

Birourile reunite ale celor două Camere vor analiza dacă există competență ca Parlamentul să ceară desecretizarea protocoalelor SRI cu instituții ale statului, a declarat, pe 27 martie, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, a declarat, pe 28 martie, că Parlamentul nu are atribuții privind procedura legală privind desecretizarea protocoalelor de tip SRI-DNA și că, potrivit legii, inițiativa pe acest subiect ar trebui să țină de Guvern și de instituțiile semnatare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria