DSP Iaşi: Opt persoane au fost izolate din momentul apariţiei focarelor de coronavirus din China

DSP Iaşi: Opt persoane au fost izolate din momentul apariţiei focarelor de coronavirus din China

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr Lucian Indrei, a declarat, luni, jurnaliştilor că la nivelul judeţului opt persoane au fost izolate din momentul în care au apărut focarele de coronavirus în China.

Potrivit sursei citate, persoane au fost izolate la domiciliu timp de 14 zile.

"Conform instrucţiunilor emise de Ministerul Sănătăţii, până la apariţia focarelor din Italia, China continentală era zona de risc. Cei care veneau din zonele în care apăruseră cazuri în China continentală erau monitorizaţi timp de 14 zile, urmărindu-se starea lor generală de sănătate. După aceea erau confirmaţi sau infirmaţi. Nu au fost cazuri de confirmări, deci toate cazurile care au fost până acum nu s-au confirmat. S-a practicat autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile. La nivelul judeţului Iaşi, din momentul în care au apărut focarele din China au fost opt cazuri. În momentul de faţă mai este un singur cetăţean de origine chineză care este astăzi în a 11-a zi de monitorizare", a declarat directorul DSP Iaşi. 

În ceea ce priveşte zona de carantină, directorul DSP Iaşi a spus că sunt mai multe discuţii, aceasta urmând a fi stabilită de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"În acest moment sunt pregătite câteva locuri", a spus dr Lucian Indrei, fără a preciza locaţia. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!