După 3 ani de guvernare PSD/Dragnea, România rămâne singura țară din UE cu MCV!

După 3 ani de guvernare PSD/Dragnea, România rămâne singura țară din UE cu MCV!

Comisia Europeană va adopta astăzi două rapoarte MCV diametral opuse pentru România (foarte prost) și pentru Bulgaria (foarte bun), au declarat pentru  G4Media.ro surse europene. În cazul Bulgariei, raportul arată că toate condiționalitățile mecanismului au fost îndeplinite, dar nu prevede și decizia de abrogare a MCV. În schimb, Comisia va decide scoatere a Bulgariei din MCV imediat după primirea punctelor de vedere de la Consiliul UE și Parlamentul European. Apoi, odată scoasă din MCV, Bulgaria va fi monitorizată sub noul mecanism european pentru statul de drept.

În schimb, în cazul României, raportul Comisiei Europene pentru România va fi unul extrem de dur, în care va puncta toate atacurile la adresa independenței justiției din guvernarea PSD – ALDE.

Vedetele negative ale raportului sunt Secția Specială, Parlamentul cu modificările aduse legilor justiției, mandatul ministrului Tudorel Toader, tratat distinct de mandatul ministrului Ana Birchall, ale cărei acțiuni sunt lăudate în raport. Potrivit surselor G4Media.ro, în evaluarea experților de la Bruxelles se menționează în clar că ”Secția Specială împiedică lupta împotriva corupției”.

În aceste condiții, raportul Comisiei Europene va constata neîndeplinirea multor condiționalități de către România și nu va exista nici o șansă pentru abrogarea MCV (mecanismul de cooperare și verificare).


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!