Emil Boc şi Florian Bodog, citaţi în dosarul medicului Mihai Lucan; audierile au fost reprogramate

Emil Boc şi Florian Bodog, citaţi în dosarul medicului Mihai Lucan; audierile au fost reprogramate

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, au fost citaţi joi la sediul DIICOT pentru a fi audiaţi în dosarul în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare, însă cei doi nu s-au prezentat deoarece citaţiile nu au ajuns la timp, iar procurorul de caz a decis ca audierea acestora să fie reprogramată.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut un denunţ în acest dosar, afirma miercuri că Emil Boc l-a ajutat pe Mihai Lucan cu o concesiune pentru clinica privată Lukmed.

"El a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. El nu putea să facă business-ul numit Lukmed fără domnul Boc. O să vedeţi în succesiunea de hotărâri de Consiliu local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business numit de pacient 'Lucfurt'. Domnul Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan şi la clinica de stat, şi la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Mă întreb, văzând ce personaj malefic este Lucan, ce anume l-a învăţat domnul Lucan în calitate de consilier pe probleme de sănătate pe domnul Boc? Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, să fie anchetat domnul Funar, care a oferit prima concesiune făcută pe nişte privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. În cazul de faţă, domnul Boc a avut o problemă de sănătate şi mergea pe un anumit circuit, fără să dea niciun leu, ori la clinica de stat, ori la clinica privată (...) Dacă vreţi o reţetă de succes în afaceri, aceasta este - primeşti aproape de centrul Clujului 1.000 de metri pătraţi. Faci o clinică privată. În acea clinică privată, care este construită pe o concesiune a Primăriei, faci un profit de minim un milion de euro pe an", declara, miercuri, Emanuel Ungureanu, după o vizită la DIICOT.

Totodată, Ungureanu susţinea că actualul ministru al Sănătăţii ar fi intervenit în timpul unui control la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi că între Mihai Lucan şi Florian Bodog există o legătură de rudenie.

"Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casa de Asigurări, împreună cu Hirţea - consilierul său, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT funcţionari de la Casa de Asigurări să fie cazaţi la un hotel de cinci stele din Cluj, cu încălcarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale, iar acest lucru s-a făcut cu complicitatea managerului Spitalului Judeţean din Cluj, Petru Şuşcă, care a făcut toate eforturile necesare ca Institutul de Transplant să intre în faliment, ca să îl transforme într-o secţie. Actualul ministru a vorbit cu Hirţea ca să vorbească cu Şuşcă şi să aranjeze ca acei oameni să stea la un hotel de cinci stele. Domnul Bodog are legături foarte vechi cu familia Lucan. Are legături cu familia Lucan printr-o relaţie de naş", a adăugat deputatul.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro