Erdogan va efectua o vizită în Rusia în 9 august, confirmă un vicepremier turc

Erdogan va efectua o vizită în Rusia în 9 august, confirmă un vicepremier turc

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va efectua o vizită la Sankt-Petersburg la 9 august, a confirmat marți vicepremierul turc Mehmet Simsek într-o întâlnire cu vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici la Moscova, relatează agenția de presă TASS.

Președintele Erdogan a "confirmat faptul că la 9 august va fi la Sankt-Petersburg. Astăzi suntem aici pentru ca în cel mai scurt timp și într-un ritm cât mai rapid să normalizăm relațiile dintre țările noastre, întrerupte la 24 noiembrie 2015", a declarat vicepremierul turc.

Cu această ocazie, el a mulțumit Rusiei pentru sprijinul acordat autorităților Turciei în timpul loviturii de stat militare eșuate la 15 iulie.

În plus, Simsek a anunțat că Ankara a prezentat un raport Moscovei privind măsurile de securitate pentru reluarea zborurilor charter ruse către Turcia. El a pledat pentru o normalizare cât mai rapidă a relațiilor dintre cele două țări, afectate de doborârea unui bombardier rusesc Su-24 de către aviația turcă la granița cu Siria în noiembrie trecut.

La rândul său, vicepremierul rus a confirmat că o întrevedere între președinții Rusiei și Turciei va avea loc în prima decadă a lunii august.

La 29 iunie, președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au avut o convorbire telefonică în timpul căreia au convenit să ia măsuri pentru normalizarea relațiilor dintre cele două țări, precum și asupra unei întâlniri personale. Putin i-a spus lui Erdogan că mesajul său a creat condițiile prealabile pentru reluarea colaborării.

În mesajul din 27 iunie, la care se referea Putin, președintele turc cerea scuze pentru moartea pilotului Su-24, exprimându-și totodată dorința de a restabili relațiile cu Rusia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”