Europa trebuie să reducă imigraţia pentru a combate ascensiunea populismului de extremă dreapta, crede Hillary Clinton

Europa trebuie să reducă imigraţia pentru a combate ascensiunea populismului de extremă dreapta, crede Hillary Clinton

Europa trebuie să reducă imigraţia pentru a combate ascensiunea populismului de extremă dreapta, a declarat fosta candidată prezidenţială democrată la alegerile din 2016, Hillary Clinton, într-un interviu în exclusivitate pentru cotidianul The Guardian, preluat vineri de agenţia dpa.

'Cred că Europa trebuie să se ocupe de migraţie pentru că aceasta este cea care aprinde flacăra', a declarat fosta candidată prezidenţială, pentru The Guardian.

Hillary Clinton a mai spus că, deşi admiră 'abordarea foarte generoasă şi plină de compasiune' a unor lideri, precum cancelarul german Angela Merkel, în privinţa migraţiei, Europa 'şi-a jucat deja rolul' şi ar trebui să aibă ca prioritate preocupările cetăţenilor legate de problemele de rasă şi identitate.

Fosta senatoare de New York a afirmat că aceste preocupări ale americanilor au fost 'foarte mult exploatate' de administraţia preşedintelui Donald Trump.

Ea a vorbit despre 'folosirea imigranţilor ca un instrument politic şi un simbol al greşelilor guvernării'.

Hillary Clinton a mai fost de părere că populiştii de dreapta din Occident au răspuns 'unei dorinţe psihologice şi, în egală măsură, politice (a oamenilor) de a li se spune ce să facă, unde să meargă'.

'Întregul sistem american a fost conceput astfel încât să fie eliminată ameninţarea din partea unui rege puternic, autoritar sau a altui lider şi poate oamenii sunt pur şi simplu obosiţi. Nu vor atât de multă responsabilitate şi libertate. Vor să li se spună ce să facă şi unde să meargă şi cum să trăiască ... şi să li se dea o singură versiune a realităţii'.

'Este o ameninţare serioasă la libertatea noastră şi la instituţiile noastre democratice, şi ea merge foarte profund şi foarte departe, iar noi trebuie să facem mai multe pentru a atrage atenţia asupra ei şi a încerca să o combatem', a mai spus fosta candidată prezidenţială democrată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Așa o fi?