Europarlamentare2019 Spania: Socialiştii ar urma să obţină cele mai multe locuri (sondaj)

Europarlamentare2019 Spania: Socialiştii ar urma să obţină cele mai multe locuri (sondaj)

Socialiştii ar urma să obţină cele mai multe locuri în alegerile europarlamentare din Spania, prevăzute pentru 26 mai, ei fiind urmaţi de Partidul Popular (PP), relevă un sondaj de opinie realizat de GAD3 şi publicat luni de cotidianul ABC, potrivit Reuters.

Partidul Socialist Muncitoresc (PSOE), care a câştigat alegerile legislative din 28 aprilie, fără însă a obţine o majoritate parlamentară, ar urma să aibă 20 de locuri în Parlamentul European, ceea ce înseamnă 30,3% din voturi, cu şase locuri mai multe decât la alegerile europene din 2014.

Pe poziţia a doua s-ar plasa Partidul Popular, cu 12 locuri (faţă de 16 în legislatura 2014-2019), după ce la legislativele din aprilie a pierdut mai mult de jumătate dintre mandatele deţinute în parlamentul naţional.

Partidul de centru-dreapta Ciudadanos ar obţine 10 mandate de eurodeputat, faţă de numai două deţinute în prezent, iar noul partid de extremă-dreapta Vox ar obţine 7,8% din voturi, adică cinci mandate de europarlamentar.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 3-6 mai pe un eşantion reprezentativ de 830 de cetăţeni spanioli cu drept de vot. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…