Executivul va aproba semnarea Acordului între Guvernele României şi SUA privind dezvoltarea proiectelor de la CNE Cernavodă

Executivul va aproba semnarea Acordului între Guvernele României şi SUA privind dezvoltarea proiectelor de la CNE Cernavodă

Guvernul va adopta un memorandum privind aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul SUA privind cooperarea în domeniul dezvoltării proiectelor nuclearo-electrice de la CNI Cernavodă, în sectorul energiei nucleare civile din România, după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a solicitat introducerea documentului pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern de vineri.

"Vă rog să fiţi de acord cu introducerea pe ordinea de zi suplimentară, la secţiunea confidenţial, a două memorandumuri. Primul memorandum cu tema: Aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul SUA privind cooperarea în domeniul dezvoltării proiectelor nuclearo-electrice de la CNE Cernavodă, în sectorul energiei nucleare civile din România, în conformitate cu prevederile articolului 103 din Tratatul Euroatom, la secţiunea confidenţial. Şi mai avem, tot la secţiunea confidenţial, un memorandum cu privire la acordarea unei garanţii de stat societăţii Avioane Craiova de către Ministerul Finanţelor Publice", a declarat Virgil Popescu în şedinţa de guvern. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante