Explozii în Donețk. Sediul administrației ruse ocupante, afectat

Explozii în Donețk. Sediul administrației ruse ocupante, afectat

Mai multe explozii au fost raportate luni după-amiază în orașul Donețk din estul Ucrainei, ocupat de Rusia din 2014, transmite kyivindependent.com care citează media ruse.

Denis Pușilin, șeful împuterniciților Rusiei în regiunea Donețk, a afirmat că o lovitură ucraineană a lovit centrul orașului Donețk, care ar fi afectat infrastructura civilă. Kievul nu a făcut niciun comentariu.

Potrivit RIA Novosti, clădirea administrației ruse a suferit pagube minore în presupusul atac. Pușilin nu a comentat aceste informații

Un colaborator și șeful administrației de ocupație a orașului, Alexey Kulemzin, a afirmat că a fost aplicată o "lovitură directă" asupra acoperișului unei clădiri administrative de pe bulevardul Pușkin din centrul Donețkului.

Sursă ucraineană citată afirmă că informațiile nu pot fi verificate în mod independent.

Petro Andriușcenko, un consilier al primarului în exil din Mariupol din regiunea Donețk, a publicat înregistrări video de pe canalele locale care arată o coloană de fum deasupra orașului și pagube la o clădire care pare identică cu clădirea administrativă filmată de un jurnalist RIA Novosti.

„Din păcate, Pușilin este în viață. Este ciudat de câte ori a fost lovită administrația, iar el supraviețuiește întotdeauna", a adăugat ulterior Andriușcenko.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat