EXPLOZIV! Firea a ÎNCHIRIAT Piața Victoriei în perioada 1-20 decembrie!

EXPLOZIV! Firea a ÎNCHIRIAT Piața Victoriei în perioada 1-20 decembrie!

 Firea a închiriat Piața Victoriei între 1-20 decembrie! Gabriela Firea a căutat și a găsit găsit calea de a-și scăpa partidul de coșmarul protestelor din Piața Victoriei, trăgând preșul de sub picioarele demonstranților. Ea a lăsat protestatarii fără loc de întâlnire pe perioada 1-20 decembrie 2017, aprobând organizarea în Piața Victoriei a unui târg de Crăciun, dezvăluie jurnalista Nicoleta Savin pe  360news.ro

Manifestarea pusă la cale de Gabriela Firea a fost numită ”Târg de sărbători – festival de colinde și obiceiuri de iarnă”. Organizatori ai sinistrei comedii girate de primărița PSD sunt Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS și Centrul Cultural al municipiului București – ARCUB.

Organizatorii târgului au solicitat aprobare pentru perioada 1-20 decembrie, astfel încât comunitatea Facebook ”Corupția ucide” va afla că nu poate manifesta pe 1 decembrie, de la ora 18.00, așa cum și-a propus.

Târgul propriu zis va avea loc în perioada 5-17 decembrie, însă în intervalul 1-4 decembrie platoul din Piața Victoriei va fi amenajat, iar perioada 18-20 decembrie este rezervată dezafectării.

”Scena, în suprafață de 10 X 12 metri va fi amplasată în alveola centrală, cu spatele către parcul Kiseleff, iar corturile și containerele vor fi amplasate stânga-dreapta față de aceasta. Totodată, în spațiul destinat evenimentului vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuțe”, se menționează în protocol.

Documentul delimitează clar aria în care va avea loc festivalul la care organizatorii speră să aibă cel puțin 50.000 de vizitatori în cele 12 zile. Alveola centrală este mărginită de prelungirea Bulevardului Iancu de Hunedoara, prelungirea str. Paris, prelungirea Bulevardului Aviatorilor și a Șoselei Kiseleff.

Protocolul mai menționează toate aprobările ce trebuie obținute de la Poliția locală, Administrația Străzilor, RATB, dar și atribuțiile legate de pază, salubrizare, asistență medicală, evitarea poluării fonice, eliminarea situațiilor generatoare de risc, rezolvarea problemelor de aprovizionare, parcare, restricții de trafic etc

”Se stabilește ca persoane responsabile pentru conducerea adunărilor publice pe doamna Simion Elena Andreea și pe doamna Olivia Pareșcura”, menționează documentul consultat de noi.

PROEDUS aparține chiar Primăriei Municipiului București, deci are scuza ordinului primit de la Gabriela Firea care, nu-i așa, se execută, nu se discută.

ARCUB, deși se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București, este un serviciu public de cultură și a fost conceput în 1996 ca având rol de legătură între autoritatea locală și societatea civilă.

ARCUB, în situația dată, a preferat să se facă preș în fața Primăriei Municpiului București și, implicit, a puterii și să trădeze societatea civilă. Nu e prima dată.

ARCUB a fost epicentrul unui mare scandal când a interzis proiecția unui film despre incendiul de la Colectiv și protestele ce i-au urmat, pe motiv că instituția nu face politică.

Acum acceptă să funcționeze precum un pumnal pentru comunitatea din Piața Victoriei, cu alibiul unui inocent târg dedicat Crăciunului.

Gabriela Firea nu s-a expus ca parte directă în această înțelegere. Protocolul între organizatori și Primăria Municipiului București s-a înregistrat la cabinetul secretarului general.

Bineînțeles, Gabriela Firea va spune că habar n-are ce au făcut oamenii ei, dar că nu poate revoca protocolul. Și, eventual, va trimite demonstranții într-un parc sau pe vreun stadion, ca protestele lor să nu deranjeze urechile sensibile din Kiseleff și Victoriei.Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată