EXPLOZIV/Jegul va fi DEGRADAT! Anchetă la MApN!

Jegul va fi degradat! Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a dispus constituirea, la nivelul MApN, a unei comisii care să analizeze îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea.

În primul rând este cercetată avansarea lui Oprea, din anul 2001, de la gradul de colonel la cel de general de brigadă (cu o stea).

La acel moment, Gabriel Oprea conducea Rezervele Statului, iar funcția respectivă corespundea gradului de general cu o stea.

MApN s-a autosesizat pe baza dezvăluirilor din mass-media și a format o comisie anchetă de cercetare. Pe baza concluziilor acestei cercetări, MApN ar putea sesiza ulterior Parchetul Militar.

"Ca urmare a sesizarilor si solicitarilor de informatii venite din partea jurnalistilor privitoare la indeplinirea conditiilor legale pentru inaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigada a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apararii nationale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care sa analizeze aspectele semnalate", afirma sursa citata.

In CV-ul lui Oprea de pe site-ul Ministerului de Interne nu este mentionat momentul cand a devenit general de brigata, ci cand a primit urmatoarea stea si a deventi general maior.

Ce se spune in CV despre gradele militare ale lui Gabriel Oprea:

"2001-2003: General Mr. Justitie militara activ;
1990 - 1993: Ofiter de Justitie Militara activ;
1983-1990: Ofiter Economist, Ministerul Apararii Nationale."

Gabriel Oprea este general cu patru stele in rezerva din octombrie 2009, cand a fost inaintat in grad prin decret al presedintelui Traian Basescu, informeaza News.ro

Anterior, in 1 decembrie 2008, Oprea fusese inaintat in gradul de general-locotenent in rezerva.

Gabriel Oprea a absolvit in 1983 cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi din Sibiu, cu diploma si gradul de locotenent.

In 1990 si-a luat licenta in drept la Universitatea din Bucuresti, in 1997 a absolvit cursurile postuniversitare ale Colegiului National de Aparare, iar in anul 2000 si-a sustinut lucrarea de doctorat in domeniul Procedurii Penale sub coordonarea profesorului universitar doctor Ion Neagu.

Dupa absolvirea Scolii Militare de Ofiteri, la arma Intendenta, specialitate Logistica, in urma careia a obtinut gradul de locotenent, Gabriel Oprea a activat pana in 1990 ca ofiter de intendenta si apoi ca ofiter consilier juridic cu grad de capitan, fiind activat in 2001 drept colonel de Justitie.

In decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justitie militara.

In 2003 a primit a doua stea la gradul de general, in urma activitatii desfasurate la Rezervele Statului intr-o functie de general cu trei stele. Dupa ce a fost trecut in rezerva, a primit a treia stea la 1 decembrie 2008.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

4 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

5 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta