Favoritul PSD, omul lui Hăineală, prietena lui Dragnea, propus de Toader la șefia DIICOT!

Favoritul PSD, omul lui Hăineală, prietena lui Dragnea, propus de Toader la șefia DIICOT! Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a propus luni pe Oliver Felix Bănilă pentru funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„În urma desfășurării procedurii de selecție a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care a avut loc în data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix BĂNILĂ, în vederea obținerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Justiției.

Felix Banila ar fi sustinut la sefia DIICOT de Oana Schmidt Haineala, una dintre colaboratoarele lui Liviu Dragnea.

Cine este Felix Banila

Felix Banila (46 de ani) este in prezent procuror la Parchetul Tribunalului Bacau. In 2016, el a candidat fara succes si pentru un post in CSM. In perioada 2010- 2017 a condus Parchetul Tribunalului Bacau.

Felix Banila s-a nascut pe 26 decembrie 1972. In 1996 a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. Cariera in magistratura a inceput-o in pe 15 decembrie 1996, ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Moinesti, unde a stat pana in 2008.

Din acest parchet a fost delegat, ulterior promovat, la Parchetul Tribunalului Bacau.
In perioada 1 august 2007 - 31 decembrie 2007, Banila a fost delegat procuror la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bacau.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!