Femeia pilot ucraineană Nadia Savcenko, eliberată, așteptată la Kiev în cursul după-amiezii (AFP)

Femeia pilot ucraineană Nadia Savcenko, condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru presupusă complicitate la moartea a doi jurnaliști ruși în estul Ucrainei în 2014, a fost eliberată miercuri și este așteptată să sosească în cursul după-amiezii la Kiev, au declarat pentru AFP mai multe surse apropiate președinției ucrainene.

O sursă a indicat AFP că avionul în care se află aceasta urmează să aterizeze după-amiază în capitala ucraineană. Alte două surse au indicat că Nadia Savcenko (35 de ani) va fi decorată de președintele Petro Poroșenko. Președinția ucraineană a anunțat că o ceremonie este preconizată pentru ora locală 15:15 (12:15GMT), fără alte precizări.

Savcenko a fost eliberată la schimb cu doi militari ruși — Evgheni Erofeev și Aleksandr Aleksandrov—, condamnați la 14 ani de închisoare în Ucraina, fiind declarați vinovați de 'război de agresiune' împotriva Ucrainei și de 'atentat terorist' pentru că au luptat alături de rebelii proruși împotriva armatei ucrainene în estul separatist, au anunțat anterior agențiile de presă Unian și UNN.

Potrivit acestora, președintele Poroșenko a trimis în noaptea de marți spre miercuri avionul prezidențial la Rostov pe Don, un oraș din Rusia situat la frontiera cu Ucraina, pentru a o aduce acasă pe Nadia Savcenko.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!