Fiica purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus, stagiară în Parlamentul European: O 'practică normală', reacţionează Kremlinul

Fiica purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus, stagiară în Parlamentul European: O 'practică normală', reacţionează Kremlinul

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat drept o 'practică normală' stagiul pe care îl efectuează fiica sa în prezent în Parlamentul European, afirmând că acest fapt 'nu are nimic de a face' cu funcţia sa, potrivit AFP.

'Este vorba aici de o studentă obişnuită şi de o practică normală. Nu are nimic de-a face cu funcţia mea profesională sau cu munca mea', a insistat Dmitri Peskov.

Elizaveta Peskova, fiica purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, considerat un foarte influent consilier al şefului statului rus, îşi face stagiul în Parlament European, sub conducerea lui Aymeric Chauprade, fost consilier pentru afaceri internaţionale al liderei Adunării Naţionale (ex-Frontul Naţional), Marine Le Pen, asupra căreia planează suspiciuni că de-a lungul anilor formaţiunea sa a beneficiat de finanţări din partea Kremlinului, conform presei ruse.

Chauprade a declarat luni pentru AFP că Elizaveta Peskova şi-a început stagiul în noiembrie 2018 şi că îl va continua până la sfârşitul lunii aprilie, când activitatea sa parlamentară se va încheia.

Remunerată cu 1.000 de euro pe lună, la fel ca toţi ceilalţi stagiari pe care i-a avut Chauprade, Elizaveta Peskova, studentă la Drept în Franţa, 'are acces doar la date publice' şi 'nu are acces la dezbaterile cu uşile închise', a afirmat acesta, referindu-se în special la lucrările delegaţiei UE/Rusia din care face şi el parte.

O purtătoare de cuvânt a Parlamentului European, Marjory van den Broeke, a confirmat printr-un email pentru agenţia franceză de presă că 'asistenţii şi stagiarii eurodeputaţilor nu au acces la documente confidenţiale'.

Uniunea Europeană manifestă temeri în legătură cu eventuale ingerinţe, în special din partea Rusiei, la alegerile pentru Parlamentul European de la sfârşitul lunii mai, notează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat