Firea continuă războiul cu Dragnea! "Mă luptam cu Traian Băsescu când alții tăiau porcii cu statul paralel"

Firea continuă războiul cu Dragnea! "Mă luptam cu Traian Băsescu când alții tăiau porcii cu statul paralel"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și-a reluat, miercuri, atacurile la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, și a acuzat că este vizată de o campanie de defăimare și intoxicare („marca Liviu Dragnea”) prin care se transmite mesajul că ea a fost „confiscată” de statul paralel și că este purtătorul de cuvânt al celor care se opun grațierii și amnistiei.

Aceste acuzații sunt pur și simplu de domeniul științifico-fantastic, nu am discutat niciodată despre legea amnistiei și grațierii, doar Liviu Dragnea a făcut-o, cu niște apropiați, a spus Gabriela Firea. Ea a precizat că în principiu nu este împotriva unei astfel de legi, cu condiția ca totul să se facă în deplină legalitate și „să nu compromită România, guvernarea, iar PSD să treacă rușinos în istorie”. 

Firea a susţinut că a fost lansată la adresa ei o „acuzaţie diabolică, transmisă în interiorul şi exteriorul ţării”, conform căreia ea s-ar fi transformat în purtătorul de cuvânt al celor care se opun graţierii şi aministiei, subliniind că acest subiect nu a fost discutat în PSD, ci doar de Liviu Dragnea cu câţiva apropiaţi. Ea a spus, în acest context, că nu este împotriva niciunei legi, dar că totul trebuie să fie în deplină legalitate. „Nu mă voi opune niciunui proiect dacă el este legal, corect conturat juridic, dar nu sunt de acord cu fanteziile, improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun acum la cale”, a susţinut Firea.

„Nu sunt de acord cu improvizațiile juridice, cu fanteziile juridice care înțeleg că se pun la cale. Sunt de acord cu tot ce este legal”, a punctat Gabriela Firea.

Pe de altă parte, Gabriela Firea și-a reluat acuzațiile potrivit cărora prin violențele de la mitingul din 10 august s-a urmărit, de fapt, să fie compromisă ea ca primar și absolvit Liviu Dragnea, dat fiind că se știe că este apropiată de prefect.

Ea a acuzat existența unui „grupuscul” în jurul liderului PSD și a invitat la solidarizarea celor care îi împărtășesc opiniile, la primul Comitet Executiv al partidului. Însă, a precizat edilul, gestul - ca și apelul ei ca Liviu Dragnea să facă „un pas lateral” - ar avea drept scop eliminarea unei disidențe informale în PSD, care ar face mai mult rău partidului.

„Nu sunt de acord cu o disidență informală, nu aș vrea să se creeze trei PSD mai mici: unul cu Dragnea, unul cu Firea și unii la mijloc, care nu știu ce să facă”, a spus Gabriela Firea. Ea a mai spus că nu îi plac „șobolănismele” și a acuzat că s-a mers prea departe cu „solidarizarea” cu Dragnea, prin care s-a ajuns ca formațiunea să fie condusă „unic, dictatorial”.

„Mă luptam cu Traian Băsescu când alții tăiau porcii cu statul paralel”

Gabriel Firea spune că „noua campanie de intoxicare marca Liviu Dragnea” este menită doar să o defăimeze şi să pună în umbră adevăratele probleme ale românilor, ale bucureştenilor.

„ O altă acuzaţie care mi s-a adus în aceste zile doar pentru faptul că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu este cel corect şi pur şi simplu se creează o distanţă între echipa mea politică şi români - bucureşteni - este că aş fi fost confiscată de statul paralel. Le aduc aminte atât celor care transmit aceste dezinformări că la Revoluţie eram în liceu, nu eram membru de partid, nu am fost niciodată racolată sau confiscată de o structură de securitate. Şi că eu mă luptam cu fostul preşedinte Traian Băsescu când alţii tăiau porcii cu statul paralel. Prin urmare nu ştiu, dar ştiţi cu siguranţă cine sunt cei care au negociat ilegitim cu statul paralel”, a afirmat primarul general.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!