Firea: Mă îngrijorează dacă premierul nu mai are timp să se consulte cu președintele partidului

Firea: Mă îngrijorează dacă premierul nu mai are timp să se consulte cu președintele partidului

Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, că se preconizează o evaluare a activității guvernamentale și că este posibil să aibă loc o remaniere a Guvernului, adăugând totodată că este îngrijorată dacă premierul nu mai are timp să se consulte cu președintele partidului.

'Adevărata relație dintre președintele Liviu Dragnea și premierul Grindeanu o știu numai ei doi. Nu avem cum să știm noi, ceilalți, sută la sută adevărul (...) Mi-aș permite să parafrazez, privesc și eu cu atenție și îngrijorare faptul că domnul președinte a spus că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, când a preluat mandatul, și că nu se mai întâlnesc la fel de des. Clar că este adevărat, ce motive ar fi avut președintele să dezinformeze? Motivele pentru care sunt în această situație nu le cunosc, dar mi-aș dori să le știu, mă îngrijorează dacă premierul nu mai are timp să se consulte cu președintele partidului, având în vedere că este un guvern politic', a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Ea a arătat că, în această perioadă, se realizează o evaluare a activității guvernamentale și că este posibil să aibă loc și schimbări, întrucât sunt și miniștri care au o activitate foarte bună, și a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh, dar și ministere care nu au avut o activitate foarte susținută.

'În această perioadă se realizează o evaluare a activității guvernamentale de la învestirea în Parlament și până acum — este normală această monitorizare și acest paralelism între programul de guvernare, viziunea politică ce a fost câștigătoare în alegeri — practic care a dat Guvernul PSD-ALDE — și ceea ce s-a reușit să se rezolve în plan concret, în ministerele care formează Cabinetul. Dacă nu ar fi această evaluare politică, ar fi o bilă neagră (...) Întotdeauna — și la cum îl cunosc pe domnul Dragnea — nu va face rabat de la calitate. Nu cred că va face rabat de la calitate în cazul în care ar constata că în anumite domenii de activitate lucrurile ar putea să meargă mult mai bine, mai dinamic și că sunt anumite rămâneri în urmă, care nu pot fi recuperate, chiar dacă într-un domeniu s-a încercat aplicarea programului de guvernare, dar dacă ritmul nu a fost susținut, sunt întârzieri, este puțin probabil că acel coordonator de minister să mai rămână acolo', a susținut Firea.

Aceasta a precizat că este normal ca această evaluare să o coordoneze președintele partidului, Liviu Dragnea, 'pentru că este persoana cea mai autorizată și care a și coordonat echipa care a realizat programul de guvernare'.

'E persoana cea mai îndreptățită, cea mai legitimă să știe punct cu punct (...) Domnia sa și-a asumat acest rol care este și riscant, pentru că ați văzut ce i se întâmplă destul de des și chiar în ultima perioadă, pentru că nu e atât de ușor și nu ești lăsat să îți desfășori activitatea în liniște și armonie când ești președintele celui mai important partid din România (...) Atunci când ești în poziția de a fi președintele celui mai important partid din România, clar, și din nefericire, suporți și consecințele', a susținut Gabriela Firea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...