Fondurile mutuale româneşti au avut o evoluţie mixtă în luna septembrie 2020 (analiză)

Fondurile mutuale româneşti au avut o evoluţie mixtă în luna septembrie 2020 (analiză)

Fondurile mutuale româneşti au avut o evoluţie mixtă în luna septembrie 2020, iar activele totale ale fondurilor deschise de investiţii administrate au ajuns la 20,90 miliarde de lei, potrivit unei analize realizate de platforma financiară online cu focus în domeniul invesţiilor SmartFin.

"Fondurile mutuale româneşti au avut o evoluţie mixtă în luna septembrie 2020. Cea mai bună performanţă anuală a unui fond în lei a fost de 9,5% pentru fondul OTP Global Mix - Clasa L, urmată de 5,6% pentru OTP Premium Return - Clasa L şi 4,8% pentru fondul Amundi Stabilo. În ceea ce priveşte fondurile denominate în euro, cea mai bună performanţă anuală a fost înregistrată de BT Energy cu 18,0%, urmată de BT Technology cu 10,5% şi OTP Dinamic - Clasa E cu 1,7%. Cea mai bună performanţă a unui fond în dolari pentru ultimul an a fost de 2,6%, şi a fost obţinută de fondul BRD USD Fond", se spune într-un comunicat al SmartFin.

Conform analizei, în ultimul an, performanţa medie a fondurilor în lei a fost de -0,9%, în timp ce performanţa medie a celor în euro a fost de -2,8% şi cea a celor denominate în dolari de 1,5%. În medie, în luna septembrie 2020 fondurile de obligaţiuni în lei au avut o evoluţie medie de 0,8%, faţă de o medie a câştigurilor de 3,1% în ultimul an, în timp ce fondurile de acţiuni în lei au adus în medie pierderi de 1%, faţă de o pierdere medie în ultimele 12 luni de 4,3%.

Subscrieri nete în septembrie 2020 au fost uşor pozitive, şi anume în valoare de 0,053 miliarde de lei, activele totale ale fondurilor deschise de investiţii administrate ajungând la 20,90 miliarde de lei, în creştere cu 1,2% în septembrie 2020 comparativ cu luna anterioara. Comparativ cu luna august 2020, numărul de investitori în fonduri a crescut uşor cu 1,1% ajungând la 335.600. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”