Fostul preşedinte brazilian Michel Temer s-a predat poliţiei

Fostul preşedinte brazilian Michel Temer s-a predat poliţiei

Fostul preşedinte brazilian Michel Temer s-a predat joi poliţiei, după ce a beneficiat de dreptul de 'habeas corpus', timp în care a fost în stare de libertate în cadrul unui dosar de corupţie, măsură ce a fost retrasă miercuri, relatează vineri agenţia Xinhua.

Temer a fost arestat la sfârşitul lui martie sub acuzaţia de corupţie şi a stat cinci zile la închisoare, după care i s-a acordat dreptul de 'habeas corpus' şi a fost eliberat din detenţie.

După revocarea măsurii miercuri seara, fostul preşedinte a avut la dispoziţie o zi pentru a se preda, în caz contrar era arestat.

Temer este acuzat de faptul că s-a aflat la conducerea unei largi scheme de corupţie despre care se spune că a durat ani de zile. În cursul anchetei s-a constatat că schema implica construirea unei centrale nucleare Agra 3 în statul Rio de Janeiro.

Fostul preşedinte a fost acuzat de infracţiuni precum corupţie, deturnare de fonduri, spălare de bani şi asocieri infracţionale.

Dacă în martie, Temer a fost arestat la locuinţa sa, de această dată, el s-a predat de bunăvoie poliţiei federale din Rio de Janeiro. Nu se ştie deocamdată unde a fost plasat în detenţie. Data trecută, Temer a fost transferat din Sao Paulo la Rio de Janeiro, unde cazul este investigat.

Acuzarea a cerut arestarea lui Temer deoarece investigaţiile indicau faptul că el şi aliaţii săi au întreprins activităţi de contraspionaj, monitorizând progresele investigaţiei în scopul de a încerca evitarea arestării. Ea a menţionat de asemenea posibilitatea distrugerii de dovezi dacă Temer rămâne în libertate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front

5 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…