Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, nu va fi eliberat condiționat

Fostul primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, nu va fi eliberat condiționat prin prisma lucrărilor științifice scrise în spatele gratiilor, a decis, joi, Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat, pentru AGERPRES, că instanța a admis contestația făcută de Direcția Națională Anticorupție la decizia dată în 30 decembrie 2015 de Judecătoria Bistrița, prin care s-a admis cererea de eliberare condiționată, la propunerea comisiei de specialitate din cadrul Penitenciarului Bistrița.

Decizia Tribunalului este definitivă și ea desființează hotărârea Judecătoriei Bistrița. În plus, s-a dispus reexaminarea de îndată a situației fostului primar Sorin Apostu, ținându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare științifică, fiecărui deținut i s-au scăzut câte 30 de zile din pedeapsa primită.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către reprezentantul Penitenciarului Bistrița, Cosmin Părăuan, lui Sorin Apostu i s-au redus 241 zile din pedeapsă pentru cele patru lucrări scrise pe perioada încarcerării și pentru orele de muncă prestate.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani și șase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureș, însă instanța supremă a admis apelul DNA și a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de șase luni.

Apostu a fost încarcerat, inițial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistrița.

AGERPRES/(AS — autor: Tina Țucui, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

5 HOPA! Gâdea, somat de Kovesi să achite în 15 zile daunele morale de 300.000 de lei! Nici celelalte harțabale …

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc