Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, nu va fi eliberat condiționat

Fostul primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, nu va fi eliberat condiționat prin prisma lucrărilor științifice scrise în spatele gratiilor, a decis, joi, Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat, pentru AGERPRES, că instanța a admis contestația făcută de Direcția Națională Anticorupție la decizia dată în 30 decembrie 2015 de Judecătoria Bistrița, prin care s-a admis cererea de eliberare condiționată, la propunerea comisiei de specialitate din cadrul Penitenciarului Bistrița.

Decizia Tribunalului este definitivă și ea desființează hotărârea Judecătoriei Bistrița. În plus, s-a dispus reexaminarea de îndată a situației fostului primar Sorin Apostu, ținându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare științifică, fiecărui deținut i s-au scăzut câte 30 de zile din pedeapsa primită.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către reprezentantul Penitenciarului Bistrița, Cosmin Părăuan, lui Sorin Apostu i s-au redus 241 zile din pedeapsă pentru cele patru lucrări scrise pe perioada încarcerării și pentru orele de muncă prestate.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani și șase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureș, însă instanța supremă a admis apelul DNA și a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de șase luni.

Apostu a fost încarcerat, inițial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistrița.

AGERPRES/(AS — autor: Tina Țucui, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

5 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume