Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Bogdan Badea, a fost numit președinte al directoratului Hidroelectrica

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Bogdan Badea, a fost numit președinte al directoratului Hidroelectrica

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Bogdan Badea, a fost ales miercuri președinte al directoratului Hidroelectrica, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul companiei.

"Azi a avut loc ședința Consiliului de Supraveghere al producătorului de energie Hidroelectrica și în cadrul acesteia a fost ales în funcția de președinte al directoratului Bogdan Badea, manager de investiții la Hidroelectrica și fost secretar de stat în Ministerul Energiei. Au fost numiți și alți doi membri în directoratul companiei, respectiv Marian Bratu, manager de mentenanță, și Mihai Zdru, fost director în cadrul Transelectrica", au mai spus sursele citate.

Producătorul de energie Hidroelectrica a obținut în primele cinci luni ale anului un profit de 744 de milioane de lei, în creștere cu 26% față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor anunțate de companie în luna iunie.

În același timp, cifra de afaceri a fost de 1,436 miliarde de lei, în creștere cu 10% față de 1,296 în același interval din 2016.

Totodată, producția de electricitate este de 6,5 TWh, cu 7,1% mai mică față de 7 TWh în primele cinci luni ale anului precedent.

"Perioada a fost marcată de apelări cu caracter excepțional pe piața de echilibrare, Hidroelectrica fiind un factor de stabilitate al Sistemului Energetic Național", se mai arată în comunicat.

Performanțele Hidroelectrica în condiții hidrologice deficitare, exprimate prin cifra de afaceri și profitul brut, sunt mai bune decât în perioada similară a anului 2016 și reflectă măsurile de eficientizare continuate de societate, spun oficialii companiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale