Fostul tenisman Boris Becker nu se mai prevalează de imunitatea diplomatică în dosarul în care este acuzat de datorii

Fostul tenisman Boris Becker nu se mai prevalează de imunitatea diplomatică în dosarul în care este acuzat de datorii

Fostul tenisman german Boris Becker a anunţat că nu se mai prevalează de imunitatea diplomatică în dosarul în care este acuzat de datorii în Regatul Unit, scrie DPA.

Decizia a fost adusă la cunoştinţa anchetatorilor de avocaţii lui Becker la termenul de luni al procesului care are loc la Înalta Curte de la Londra.

Astfel, trofeele şi medaliile cucerite de acesta de-a lungul carierei pot fi scoase la vânzare în contul datoriilor, după ce casa de licitaţii amânase procedura până la clarificarea statutului acestuia.

În luna iunie, fosta glorie germană a tenisului a încercat să se prevaleze de imunitatea diplomatică pentru a scăpa de procedurile judiciare declanşate împotriva sa pentru datorii în Marea Britanie, invocând misiunea ce i-a fost încredinţată de Republica Centrafricană, în aprilie, de "ataşat" pentru afaceri sportive în UE. Conform avocaţilor săi, imunitatea presupunea ca orice acţiune legală contra lui Becker ar trebui, în prealabil, aprobată de şeful diplomaţiei britanice şi de omologul său centrafrican.

În replică, directorul de cabinet al ministrului Afacerilor Externe din Republica Centrafricană susţinea, tot la acea vreme, că paşaportul diplomatic al lui Boris Becker este "un fals". "Profilul postului domnului Becker nu există în fişierele centrafricane", afirma Cherubin Moroubama, directorul de cabinet al ministrului Charles Armel Doubane.

Cu şase titluri de Mare Şlem în palmares, Boris Becker a câştigat 49 de titluri în cariera sa şi peste 20 de milioane de euro, însă gestionarea deficitară a fondurilor sale după încheierea carierei s-a transformat în coşmar pentru legendarul jucător, tribunalul londonez declarându-l în faliment în iunie 2017. "Decizia de a demara proceduri pentru bancrută împotriva mea este nejustificată şi injustă", spunea atunci Boris Becker.

În 2002, justiţia germană l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 500.000 euro pentru aproximativ 1,7 milioane euro restanţe la impozite. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto:BorisBeckerOfficial/ facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro