Fotbal - CM 2018: Autorităţile saudite le vor cere socoteală unor jucători după înfrângerea în faţa Rusiei

Fotbal - CM 2018: Autorităţile saudite le vor cere socoteală unor jucători după înfrângerea în faţa Rusiei

Autorităţile sportive saudite au afirmat vineri că le vor cere socoteală unor jucători după înfrângerea umilitoare suferită joi în faţa Rusiei, 0-5, în meciul de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal 2018, informează AFP.

"Rezultatul este dezamăgitor şi nesatisfăcător", a reacţionat Adel Ezzat, preşedintele Federaţiei saudite de fotbal, la televiziunea Al-Arabiya. "Un anumit număr de jucători vor trebui să dea socoteală", a spus oficialul.

"Această catastrofă nu s-a datorat condiţiei fizice, ci erorilor tehnice" ale jucătorilor, a estimat Ezzat. El a amintit trei jucători, portarul Abdullah Al Mayouf, fundaşul Omar Hosawi şi atacantul Mohammed Al Sahlawi, fără să precizeze ce măsuri ar urma să fie luate.

Şeful autorităţii sportive saudite, Turki al-Cheikh, a cărui ţară a cheltuit miliarde de dolari pentru a-şi spori influenţa în lumea fotbalului, a spus că îşi asumă "deplina responsabilitate" după înfrângere, dar i-a atacat pe jucători.

"Noi am făcut totul pentru ei (...), le-am oferit cea mai bună echipă de antrenori. Să nu-mi spună nimeni că (tehnicianul argentinian Juan Antonio) Pizzi nu este un antrenor renumit. Jucătorii noştri n-au făcut nici măcar 5% din ce li se cerea, e un adevăr pe care trebuie să-l admitem", a afirmat al-Cheikh.

Mai multe media arabe i-au criticat pe "Şoimii verzi", cum sunt supranumiţi jucătorii saudiţi. "Şoimii la pământ", a titrat cotidianul saudit Arab News.

Sub ochii prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, care a asistat la meci alături de preşedintele rus Vladimir Putin, "Ursul i-a mâncat pe Şoimi", a rezumat ziarul kuweitian Alnaba.

Oman Daily a calificat înfrângerea saudită drept "o culme a decepţiei" pentru fanii arabi.

Arabia Saudită, locul 67 în clasamentul FIFA, nu se mai calificase la un Mondial de la ediţia din 2006. AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…