Fotbal - CM 2018: Cancelarul Angela Merkel le-a vorbit jucătorilor naţionalei Germaniei despre poporul rus

Fotbal - CM 2018: Cancelarul Angela Merkel le-a vorbit jucătorilor naţionalei Germaniei despre poporul rus

Cancelarul Angela Merkel a avut, duminică seara, o întâlnire cu jucătorii şi staff-ul naţionalei de fotbal a Germaniei, în cantonamentul de la Eppan (Italia), dezvăluindu-le acestora câte ceva din expertiza pe care o are în relaţiile cu Rusia, înaintea Cupei Mondiale 2018, scrie DPA.

Potrivit directorului primei reprezentative, Olivier Bierhoff, Merkel, care este şi vorbitoare de limba rusă, le-a povestit membrilor delegaţiei despre ''ţară şi despre poporul rus'', Bierhoff menţionând că este important ca toţi componenţii delegaţiei să cunoască situaţia actuală din Rusia.

"Este un semn că trebuie să gândim dincolo de terenul de fotbal'', a punctat Bierhoff.

''Ne-a urat mult succes la Cupa Mondială. A fost o întâlnire deschisă şi utilă'', a completat vicecăpitanul echipei, Sami Khedira.

La sfârşitul lunii aprilie, Angela Merkel a primit cadou un tricou alb personalizat pe care campioana mondială îl va purta la Cupa Mondială din Rusia (14 iunie-15 iulie), cu numele ei inscripţionat pe faţă şi cu numărul 4 pe spate. Prezentarea tricoului a fost făcută de selecţionerul Joachim Loew şi team managerul Olivier Bierhoff cu prilejul unui dineu la biroul cancelarului Angela Merkel. Numărul 4 este semnificativ atât pentru Germania, care a cucerit 4 trofee mondiale, cât şi pentru Angela Merkel, aleasă de 4 ori cancelar.

Nationalmannschaft şi-a încheiat cantonamentul din Italia urmând să plece spre Rusia.

Germania, campioana mondială en titre, face parte din Grupa F la turneul final, alături de Coreea de Sud, Suedia şi Mexic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro