Fotbal - La Liga: FC Barcelona, 2-2 acasă cu Valencia în ziua în care Messi a egalat recordul lui Pele

Fotbal - La Liga: FC Barcelona, 2-2 acasă cu Valencia în ziua în care Messi a egalat recordul lui Pele

FC Barcelona a remizat acasă cu Valencia, 2-2, sâmbătă, în etapa a 14-a a campionatului de fotbal al Spaniei, într-un meci în care Messi a egalat recordul lui Pele, ajungând la 643 de goluri înscrise pentru o singură echipă, transmite presa internaţională.

Messi a marcat cu o lovitură de cap după o fază ce a urmat unui penalty executat tot de el şi apărat de portarul Jaume Domenech (45+4). Pele, legenda fotbalului brazilian, are 643 de goluri în tricoul lui Santos între 1956 şi 1974.

 

 

Foto: (c)  Enric Fontcuberta/EPA


În meciul de pe Camp Nou, Mouctar Diakhaby a deschis scorul în min. 29. Araujo a adus-o pe Barca în avantaj în min. 52. Maxi Gomez a stabilit scorul final în min. 69. Valencia venea după trei egaluri şi un eşec în precedentele patru etape din La Liga. Ultima sa victorie a fost reuşită împotriva lui Real Madrid (4-1).

 

 

Foto: (c) Enric Fontcuberta/EPA


Barcelona are 21 de puncte după 13 jocuri şi este provizoriu pe poziţia a 5-a a clasamentului. Valencia, cu 15 puncte după 14 jocuri, se află pe locul 12.

Tot sâmbătă, Atletico Madrid a învins-o pe teren propriu pe Elche cu 3-1. Gazdele au punctat prin Luis Suarez (41, 58) şi Diego Costa (80 - penalty), iar golul oaspeţilor a fost semnat de Lucas Boye (64).

 

 

Foto: (c) Ballesteros/EPA


Vineri, în primul meci al etapei, Athletic Bilbao a trecut cu 2-0 acasă de lanterna roşie Huesca, după golurile lui Kenan Kodro (86 - penalty) şi Unai Nunez (90+1). Jorge Pulido, de la oaspeţi, a fost eliminat la faza la care gazdele au obţinut lovitura de la 11 metri.

 

 

Foto: (c)  Miguel Tona/EPA


Lider este Atletico Madrid, 29 de puncte după 12 jocuri, urmată de Real Sociedad, 26 p (14 j), Real Madrid, 26 p (13 j), Villarreal, 22 p (13 j).
AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”