Fotbal - Liga I: CFR Cluj - FC Dinamo 1-0

Fotbal - Liga I: CFR Cluj - FC Dinamo 1-0

Echipa de fotbal CFR Cluj a învins cu scorul de 1-0 (0-0) formaţia Dinamo Bucureşti, într-o partidă partidă disputată, sâmbătă seara, pe teren propriu, în cadrul etapei a 3-a a Ligii I.

Pentru Dinamo aceasta este a treia înfrângere din tot atâtea partide disputate şi rămâne singura echipă fără gol marcat în primele trei etape ale noii ediţii a Ligii I, după ce Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a reuşit să înscrie, sâmbătă, în partida din deplasare cu Gaz Metan Mediaş (scor 1-1).

În prima repriză, CFR Cluj a trecut în mai multe rânduri pe lângă deschiderea scorului prin Valentin Costache (minutul 17), Luis Aurelio (minutul 20), Mike Cestor (minutul 26) şi Alexandru Păun (minutul 31). În partea a doua a partidei, Sebastian Mailat a şutat de la aproximativ 18 metri lateral dreapta, portarul dinamovist a respins în faţă, însă Valentin Costache a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie favorabilă.

Golul victoriei campioanei en titre a venit pe finalul partidei, când centralul Andrei Chivulete a dictat penalty la un fault al mijlocaşului dinamovist Ioan Filip asupra lui Mike Cestor. Atacantul Billel Omrani a transformat lovitura de la 11 metri în minutul 82.

Cea mai mare ocazie a formaţiei alb-roşii a avut loc în minutul 57, Florin Bejan trimiţând inexplicabil cu capul în pământ din 4 metri o minge care a sărit peste poarta clujeană.

Campioana României a încheiat partida cu un jucător mai puţin pe teren în urma eliminării lui Sebastian Mailat din minutul 88 pentru două cartonaşe galbene.

Partida de la Cluj a fost întreruptă în minutul 21 de arbitrul Andrei Chivulete din cauza petardelor aruncate în terenul de joc de suporterii dinamovişti. După aproximativ 4 minute, timp în care la staţia de amplificare a arenei s-a anunţat că există riscul întreruperii definitive a partidei, jocul a fost reluat.

Deşi clubul Dinamo a fost sancţionat de Comisia de Disciplină cu interzicerea prezenţei galeriei sale la următoarele 5 partide din deplasare, aproximativ 500 de suporteri "alb-roşii" au asistat totuşi la meciul de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca. Îmbrăcaţi cu tricouri negre, fanii au reuşit să pătrundă pe arenă deoarece nu au purtat niciun fel de însemne ale clubului FC Dinamo. Ei au scandat pe tot parcursul întâlnirii lozinci împotriva finanţatorului Ionuţ Negoiţă şi a managerului general Florin Prunea.

Echipa Dinamo a fost condusă de pe bancă de secundul Sebastian Moga, având în vedere absenţa antrenorului principal Eugen Neagoe. Acesta din urmă a suferit un infarct în timpul meciului Dinamo - Universitatea Craiova (scor 0-2) din 21 iulie şi a fost transportat de urgenţă la spital. De altfel, jucătorii dinamovişti şi-au arătat susţinerea faţă de antrenor intrând pe teren la meciul cu CFR Cluj cu un banner pe care era inscripţionat mesajul: "Multă sănătate, Eugen Neagoe! Suntem alături de tine".

CFR Cluj - Dinamo Bucureşti 1-0 (0-0), Stadion "Dr. Constantin Rădulescu" - Cluj-Napoca
A marcat: Billel Omrani (82 penalty)
Cartonaş roşu: Sebastian Mailat (CFR Cluj, 88)
Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Adrian Vornicu (Iaşi); arbitru de rezervă Marian Barbu (Făgăraş)
Observatori: Cristian Nica (Ploieşti) - CCA; Cătălin Cursaru (Ploieşti) - LPF.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…