Fotbal - Liga I: FC Viitorul a învins-o pe Dinamo cu 2-1, la București

Fotbal - Liga I: FC Viitorul a învins-o pe Dinamo cu 2-1, la București

Liderul Ligii I de fotbal, FC Viitorul, și-a confirmat statutul prin victoria cu scorul de 2-1 (0-1) reușită sâmbătă seara, în Șoseaua Ștefan cel Mare, cu Dinamo București, în etapa a 22-a.

FC Viitorul este neînvinsă în cele șase partide disputate de-a lungul timpului pe terenul lui Dinamo, în care a obținut cinci victorii și un egal.

Dinamo a deschis scorul prin Dan Nistor (26), cu un șut de la 25 de metri, dar FC Viitorul a egalat după pauză, prin francezul Kevin Boli (64), care a trimis mingea în plasă din 6 metri, la centrarea lui Neluț Roșu, la debutul său în tricoul echipei antrenate de Gheorghe Hagi. Florinel Coman (78), cu un șut splendid la vinclu de la 20 de metri, a adus victoria constănțenilor.

FC Viitorul a avut două ocazii bune în prima repriză, ambele ratate de Gabi Iancu (15, 39).

Dinamo a avut oportunitatea în repriza a doua să tranșeze soarta partidei, dar Adam Nemec a ratat cu portarul Victor Rîmniceanu în față (62). Imediat după egalare, Sergiu Hanca a trimis pe lângă poartă (65), într-o nouă fază periculoasă a dinamoviștilor.

Oaspeții au mai avut șanse de gol prin Coman (69), Cristian Ganea (80) și Florin Purece (86), iar Dinamo a mai avut o ocazie prin Hanca (77).

În tur scorul a fost de 1-1.

FC Viitorul a câștigat meciurile susținute în ultimele șase etape și e neînvinsă de șapte runde.

Dinamo se află la al doilea eșec consecutiv și are trei eșecuri în ultimele patru etape.

FC Dinamo București — FC Viitorul Constanța 1-2 (1-0), stadion "Dinamo" — București
Au marcat: Dan Nistor (26), respectiv Kevin Boli (64), Florinel Coman (78).
Cartonaș roșu: Alin Dudea (Dinamo, 90+3).
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Octavian Șovre (Oradea), Miclos Istvan Nagy (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) — CCA, Octavian Goga (Brașov) — LPF

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…