Fotbal: Acuzat de viol, Neymar susţine că căzut ''într-o capcană''

Fotbal: Acuzat de viol, Neymar susţine că căzut ''într-o capcană''

Atacantul brazilian Neymar, superstarul echipei de fotbal Paris Saint-Germain şi al "Selecao", a contraatacat duminică după plângerea de viol depusă de o tânără la Sao Paulo pentru presupuse fapte survenite la Paris, clamându-şi inocenţa şi denunţând o "capcană", informează AFP.

"M-au acuzat de viol, dar este ceva foarte murdar, este trist, pentru că cine mă cunoaşte ştie ce fel de om sunt, ştie că nu aş face niciodată asta", a transmis jucătorul într-o înregistrare video postată de jucătorul brazilian pe contul său de Instragram.

În acest răspuns video, "Ney" a prezentat, pentru a se disculpa, un lung schimb de mesaje pe care l-a avut cu tânăra în cauză între martie şi mai pe messengerul reţelei WhatsApp, inclusiv fotografii cu femeia dezbrăcată pe care le-a primit.

"Sunt momente intime, este adevărat, dar am fost nevoit să le prezint pentru a dovedi că nimic nu este adevărat din ce susţine", a adăugat jucătorul.

Reclamanta, a cărei identitate nu a fost făcută publică deocamdată, l-a acuzat pe decarul "Selecao" că a fost "agresiv" şi că a folosit "forţa pentru a întreţine o relaţie sexuală'' fără consimţământul său.

Poliţia Civilă din Rio de Janeiro a anunţat că va deschide o investigaţie la adresa lui Neymar pentru divulgarea unor imagini intime cu femeia care l-a acuzat de viol.

În Brazilia se consideră delict publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuirea sau divulgarea de imagini sau înregistrări video cu conţinut sexual fără consimţământul victimei, pedeapsa fiind cuprinsă între unul şi cinci ani de închisoare.

Denunţătoarea este o tânără din Brazilia, care a depus o plângere în acest sens la un comisariat din Santo Amaro, în apropiere de Sau Paulo, susţinând că faptele s-au petrecut pe 15 mai, într-un hotel din capitala Franţei

Conform procesului verbal, consultat de L'Equipe, presupusa victimă susţine că a comunicat cu Neymar pe reţelele de socializare, iar jucătorul i-a oferit, prin intermediul unui prieten, un bilet de avion pentru Paris. Sosită la hotel, tânăra femeie s-a întâlnit cu vedeta lui PSG pe 15 mai, în jurul orei 20,00, fotbalistul devenind ulterior agresiv, după ce a consumat alcool, agresând-o sexual. Tânăra a revenit în Brazilia două zile mai târziu, "perturbată emoţional", şi cu "teama de a depune plângere".

Tatăl fotbalistului a negat însă acuzaţiile, afirmând că Neymar "este victima unei tentative de şantaj financiar". "Avem toate documentaţia pentru a demonstra asta", a mai spus el.

Neymar, căruia selecţionerul brazilian Tite i-a retras banderola de căpitan al echipei naţionale, se pregăteşte pentru Copa America, turneu care va debuta pe 15 iunie.
AGERPRES (AS/ autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...