Fotbal: Andone - Lui Mutu ca antrenor i se vor mai da 2 - 3 şanse, dacă nu reuşeşte va trebui să aleagă altă meserie

Fotbal: Andone - Lui Mutu ca antrenor i se vor mai da 2 - 3 şanse, dacă nu reuşeşte va trebui să aleagă altă meserie

Tehnicianul Ioan Andone, instalat în funcţia de manager general la FC Voluntari, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Adrian Mutu nu a reuşit ca antrenor la gruparea ilfoveană, precizând că dacă nu va avea rezultate nici la următoarele 2-3 echipe va trebui "să aleagă altă meserie".

"Adrian Mutu a fost un jucător extrem de valoros. Nu întâmplător a marcat 100 de goluri în Italia. Cred că alături de Hagi, Popescu şi Dan Petrescu a fost unul dintre jucătorii români care au avut un impact mare în străinătate. El a ales însă să vină la Voluntari, o provocare grea, pentru că era o echipă cu două trofee. Din păcate el nu a reuşit. Dar e un început, trebuie să îl ambiţioneze, să înveţe din greşeli. Că trebuia să înceapă de mai jos... nu ştiu, când eşti jucător mare nu vrei să te duci în Liga a II-a să înveţi. Spui: 'Eu le ştiu pe toate', dar uite că niciodată nu le ştim pe toate. Eu, după 25 de ani de antrenorat, tot nu le ştiu, încă mai învăţ. Când mă întâlnesc cu Mirea Lucescu îi pun 2.000 de întrebări de se satură să-mi răspundă. Dar Mutu sigur îşi va găsi alt club, sigur i se vor mai da şanse. A doua, a treia, dar dacă nu reuşeşte probabil va trebui să aleagă altă meserie. Eu nu m-am întâlnit cu el, cu toate că stă şi el în Pipera, dar nu m-am întâlnit", a spus Andone, care a avut o relaţie dificilă ca antrenor la Dinamo în ediţia 2016-2017 a Ligii I cu Adrian Mutu, cel care la vremea respectivă era director general.

"Cred că Mutu prea repede a intrat, nu s-a acomodat (n.r. - ca antrenor la FC Voluntari). Eu pot să îmi dau cu părerea ca antrenor pentru că am văzut meciurile din tribună, nu de la televizor. Adrian Mutu n-a reuşit la Voluntari, dacă reuşea, nu ajungea la baraj. Lotul era bun. Când preiei echipa trebuie să ai şi experienţă, cât să încarci, cum să faci grupul... apoi normal, ţine şi de şansă. Şansa a fost că a ajuns la baraj, pentru că mai erau câteva minute şi era în Liga a II-a. Iar acum nu mai discutam de un nou proiect în Liga I, ci de un proiect de promovare", a adăugat Ioan Andone.

Întrebat dacă a fost o greşeală înlocuirea lui Claudiu Niculescu cu Adrian Mutu în funcţia de antrenor principal la FC Voluntari, Andone a răspuns: "Eu nu sunt de acord cu schimbările de antrenor, mai ales că şi eu am fost antrenor şi am suferit enorm. Dar am înţeles că a fost dorinţa lui Claudiu să plece, sincer vă spun. Claudiu a zis că nu mai poate. Nu ştiu dacă Niculescu făcea mai mult ca Mutu. Posibil să fi făcut, pentru că el cunoştea mai bine lotul. Dar eu cât voi fi aici voi căuta să apăr antrenorii. Pentru o echipă dintr-un oraş mic de lângă Bucureşti să câştige Cupa României şi Supercupa e o performanţă incredibilă, iar Claudiu Niculescu trebuie felicitat pentru ce a făcut. Că a urmat un declin după aia, e altceva, e un subiect aparte. Dar cei care au participat la câştigarea celor 2 trofee au făcut lucruri extraordinare aici".

Ioan Andone a fost instalat, luni, în funcţia de manager general după demisia lui Dan Leasă. Acesta din urmă a renunţat la post nefiind de acord cu demiterea antrenorului Adrian Mutu de după barajul de menţinere în Liga I câştigat în faţa formaţiei Chindia Târgovişte.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății