Fotbal: Chipciu și Stanciu, campioni ai Belgiei cu Anderlecht

Fotbal: Chipciu și Stanciu, campioni ai Belgiei cu Anderlecht

Fotbaliștii români Alexandru Chipciu și Nicolae Stanciu au devenit campioni ai Belgiei la fotbal cu Anderlecht Bruxelles, joi seara, în urma victoriei cu scorul de 3-1 în deplasare cu Charleroi, în penultima etapă din play-off.

Anderlecht, care își trece în palmares al 34-lea titlu de campioană a Belgiei (record), s-a impus prin golurile marcate de polonezul Lukasz Teodorczyk (59, 81) și de Massimo Bruno (87). Pentru gazde a marcat Chris Bedia (27). Anderlecht nu mai cucerise titlul din 2014.

Alex Chipciu și Nicolae Stanciu, veniți de la Steaua, sunt la primul lor sezon sub culorile lui Anderlecht. Chipciu a fost titular în meciul de joi, fiind înlocuit cu Massimo Bruno, în min. 77. Stanciu a rămas din nou pe banca de rezerve. Chipciu a jucat 32 de meciuri și a marcat 5 goluri în actualul campionat (sezon regulat și play-off incluse), iar Stanciu are 23 de partide și 4 goluri.

Campioana de anul trecut, FC Bruges, a fost învinsă cu 2-1 de KV Oostende, în deplasare. David Rozehnal (30) și Joseph Akpala (82) au marcat pentru gazde, iar Wesley (72) a punctat pentru oaspeți. Dorin Rotariu a jucat doar în prima repriză la Bruges, primind cartonaș galben în min. 29 și fiind înlocuit la pauză cu Anthony Limbombe.

În alt meci, KAA Gent a dispus de SV Zulte Waregem cu 5-2.

Cu o etapă înainte de final, Anderlecht este lider, cu 49 puncte, urmată de FC Bruges, 42 puncte, KAA Gent, 41 puncte, KV Oostende, 37 puncte, Sporting Charleroi, 34 puncte, SV Zulte Waregem, 32 puncte.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…