Fotbal: Gary Hoffman se va retrage de la preşedinţia Premier League la finele lunii ianuarie

Fotbal: Gary Hoffman se va retrage de la preşedinţia Premier League la finele lunii ianuarie

Preşedintele Premier League, Gary Hoffman, va demisiona efectiv din postul său la finele lunii ianuarie 2022, a anunţat Liga engleză de fotbal, citată de Reuters.

Hoffman, 61 ani, aflat de un an şi jumătate la conducerea Premier League, a fost puternic criticat de cluburi pentru "unda verde" acordată preluării clubului Newcastle United de către un fond saudit de investiţii.

''A fost un privilegiu să conduc Premier League în ultimele două sezoane când spiritul fotbalului englez a fost mai important ca niciodată. Acum, eu am decis că e timpul potrivit să mă dau deoparte pentru a permite noii conduceri să dirijeze liga prin următoarea fază incitantă'', a declarat Hoffman prin intermediul unui comunicat.

Şeful Premier League se afla sub presiune după ce cluburile engleze au reproşat, în luna octombrie, autorizarea acestei tranzacţii, cu frustrarea legată de modul în care cumpărătorii au trecut testul proprietarilor şi directorilor, în condiţiile în care există numeroase probleme legate de drepturile omului în Arabia Saudită. Amnesty International a cerut ulterior schimbarea criteriilor respective.

Deşi responsabilii Premier League au recunoscut că nu există altă opţiune decât să permită finalizarea acordului, cluburile au fost nemulţumite pentru că au fost informate foarte târziu în legătură cu acest lucru şi nu s-au mai putut mobiliza la timp pentru a opri tranzacţia.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf