Fotbal: Iuliu Mureşan, director executiv Dinamo - Sper că vom ieşi mai repede de 3 ani din insolvenţă

Fotbal: Iuliu Mureşan, director executiv Dinamo - Sper că vom ieşi mai repede de 3 ani din insolvenţă

Noul director executiv al FC Dinamo, Iuliu Mureşan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are încredere că alături de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, cu care a lucrat în perioada de insolvenţă la CFR Cluj, va reuşi să repună societatea în circuitul economic mai devreme decât termenul legal de 3 ani.

"Deja am luat contact cu jucătorii care sunt nemulţumiţi de anumite întârzieri la plata salariilor şi au foarte multă dreptate. Vom continua discuţiile şi sper să ajungem la o concluzie pozitivă, sunt sigur de asta, şi să repunem echipa pe drumul normal de a se pregăti, de a începe campionatul peste 12 zile. Acum facem evaluări, încercăm într-un timp cât mai scurt să verificăm cât mai multe lucruri, contracte şi aşa mai departe, să vedem care este starea de fapt reală şi să luăm şi măsuri legat de prima partidă a campionatului. Eu am încredere că le vom rezolva, că vom scoate clubul din insolvenţă. Speranţa mea este să îl scoatem mai repede decât perioada prevăzută de lege de trei ani. Dar asta depinde de mai mulţi factori. Va trebui să ne organizăm clubul din mers, să reevaluăm lotul de jucători, pentru că unii vor să plece. Oferte nu prea sunt la ora actuală, şi mai avem problema cu restricţiile la transferuri, care ne încurcă foarte mult. Dar avem speranţa că astăzi sau mâine să vină o veste bună de la FIFA, să fie anulată acea restricţie la transferuri. Mă bucur că Dinamo este un club atractiv pentru jucători, sunt mulţi jucători care vor să vină la Dinamo nu numai din România ci şi de afară", a declarat Mureşan.

El a afirmat că a acceptat să lucreze la Dinamo datorită faptului că a fost acceptat de către suporterii înscrişi în programul socios DDB: "Întotdeauna Dinamo a fost un club mare, important, cu imagine foarte bună, un club care a atras foarte multă energie. Cu toate că sunt probleme, acest proiect al DDB este unul fantastic, a unit 16.000 de persoane şi sunt sigur că numărul va creşte. Din păcate, din cauza unor datorii acumulate şi unor greşeli care s-au făcut pentru că nu a fost linişte la acest club, s-a ajuns să apelăm la soluţia insolvenţei ca o salvare, deşi mie nu îmi place acest cuvânt, ca o protecţie, o umbrelă împotriva problemelor de ordin financiar şi economic. Împreună cu Răzvan Zăvăleanu am lucrat la CFR Cluj la insolvenţă, şi CFR şi-a continuat performanţele, am acceptat să venim la Dinamo. Acum evaluăm situaţia de la Dinamo, sunt destule probleme, mă aşteptam să fie multe, dar nici aşa de multe, şi de asemenea dimensiune, dar eu cred că sunt de rezolvat. Pe mine m-a impresionat ceea ce a făcut DDB, până acum nu am crezut că în România poate exista un astfel de proiect cum este cel al DDB, un proiect foarte serios, este foarte de ajutor Sunt alături de echipă şi din punct de vedere financiar, ceea ce este un lucru unic. Nici nu veneam dacă nu aveam acest suport al DDB. Dacă ei nu m-ar fi vrut, nu aş fi venit să lucrez la Dinamo, pentru că ar fi fost foarte dificil, chiar dacă eu sunt rezistent şi tăbăcit. Practic, DDB a fost factorul esenţial care m-a convins să vin aici. Eu mă bazez foarte mult pe rolul suporterilor. Jucătorii au şi ei nevoie de suportul DDB atât în timpul partidelor, cât şi suportul financiar. Ne bazăm pe acest suport. Relaţia dintre jucători şi DDB este una solidă, care va continua".

Oficialul FC Dinamo a precizat că în cazul în care FIFA va ridica interdicţie de a efectua transferuri, va aduce jucători, inclusiv de la CFR Cluj.

"Zilnic mă sună jucători şi impresari, dar nu putem face nimic deocamdată fără acea soluţie de la FIFA. Dacă vom putea aduce jucători, situaţia va fi mai uşoară pentru Dinamo şi pentru mine ca să facem o echipă, dacă nu, va fi mai complicat. Acum la Dinamo sunt jucători cu experienţă de care avem nevoie în proporţie de 80% şi jucători tineri, dar nu ştiu dacă vom putea face faţă în Liga I doar cu o echipă de tineri. Deci decizia în privinţa plecărilor o vom lua în funcţie de decizia care va veni de la FIFA. Dacă vine în seara asta voi putea discuta şi cu jucătorii, dacă nu, trebuie să amân discuţia pentru că trebuie să rămânem cu o echipă competitivă pentru campionat. CFR Cluj ar putea să ne ajute cu jucători, am avut ceva discuţii, dar nu pot să vă spun concret pentru că nu putem să luăm nici jucători liberi dacă avem acea interdicţie, putem folosi doar jucători din propria curte. Dacă se ridică restricţia aşa cum sperăm, aducem jucători şi de la CFR, şi de la Astra Giurgiu şi de la alte echipe. Va trebui să discutăm cu fiecare jucător individual, să stabilim un buget al clubului şi în funcţie de asta să stabilim un buget de salarii şi să ne încadrăm în el. Nu vreau să facem excepţii", a mai spus Mureşan.

El şi-ar dori ca foştii acţionari ai clubului, Nicolae Badea şi Cristian Borcea, să se implice din nou financiar la formaţia bucureşteană: "Domnul Nicolae Badea este implicat la Dinamo ca suporter, ca membru al DDB, dar nu este implicat într-un alt mod. Eu îl respect de foarte mulţi ani, am avut o relaţie foarte bună de când am intrat în fotbal, şi cu Cristi Borcea la fel. Domnul Badea nu este implicat acum la Dinamo în acest proiect. Eu aş bucuros să se implice, mi-ar plăcea să se implice şi domnul Borcea. Sper să nu spun lucruri tâmpite acum. Este un mare dinamovist şi ar putea susţine financiar clubul. Poate greşesc acum, poate pe unii deranjează. De asemenea vreau să aduc alături şi foşti jucători ai lui Dinamo, să vedem ce formulă să facem, un fel de comitet consultativ de 4-5 foşti jucători care să ne ajute să evalueze jucătorii actuali. Vreau să profit că pot să apelez la experienţa lor, mă gândesc la un Marius Niculae, la Ion Marin, Ion Moldovan, sunt mulţi la care aş putea să apelez. Şi investitori vrem să aducem. Este printre preocupările importante, pentru că este nevoie de bani. DDB face un lucru fantastic, au dat mulţi bani, dar nu cred că sunt suficienţi. Dacă vom reuşi să aducem unul-doi investitori ar fi extraordinar. Ne preocupăm împreună cu firma de unde este administratorul judiciar, ne bazăm pe faptul că sunt foarte mulţi dinamovişti oameni de afaceri de succes, voi încerca să-i identific, să vorbim cu ei, să încercăm să îi atragem în noul proiect de la Dinamo".

În ceea ce priveşte obiectivul în noul sezon, Mureşan a spus că şi-ar dori ca echipa să prindă un loc în play-off-ul Ligii I.

"E greu să spun acum un obiectiv în acest sezon. Mie îmi place să fie play-off, pentru că fiecare loc în sus înseamnă o diferenţă de bani. Ne-ar plăcea să fim cât mai sus şi în play-off ca să luăm bani mai mulţi şi să ne descurcăm mai bine cu bugetul şi să ieşim cât mai repede din insolvenţă, ăsta este scopul. O mare parte din buget îl fac jucătorii, le-am spus că ei salvează clubul", a mai spus Mureşan.

Iuliu Mureşan a confirmat faptul că antrenorul ceh Dusan Uhrin va continua activitatea la Dinamo.

"Pe Dusan Uhrin vă spun cum l-am simţit, am vorbit cu el joia trecută, când a plecat şi mi-a spus că pleacă şi că nu ştie dacă se mai întoarce. Atunci i-am spus că vin eu şi când am spus că vin, reacţia imediată a fost că îşi ia bilet de întors, cam asta a fost", a completat Mureşan.

Mihai Matei, care va ocupa funcţia de director sportiv la Dinamo, a afirmat că s-a despărţit pe cale amiabilă de fostul său club, Astra Giurgiu: "Despărţirea de Astra Giurgiu s-a produs ieri pe cale amiabilă. Cu domnul Buduru nu am avut probleme ca dânsul să nu accepte. Dinamo este un club cu tradiţie în România, un club de respectat, şi pentru mine este o bucurie că am ajuns aici şi că lucrez cu domnul Mureşan. Sper să facem lucruri frumoase în continuare".

La 25 iunie 2021, FC Dinamo a solicitat intrarea în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti hotărând deschiderea procedurii la 1 iulie.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august 2020 acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti. Fostul fotbalist Cornel Ţălnar, membru în Consiliul de Administraţie şi director tehnic al FC Dinamo, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că spaniolul Pablo Cortacero a concesionat toate acţiunile pe care le deţine la gruparea alb-roşie către Dorin Şerdean, fostul preşedinte executiv al clubului.
AGERPRES (A, AS- autor: Adrian Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...