Fotbal: Justiția braziliană a clasat ancheta pentru evaziune fiscală împotriva lui Neymar

Fotbal: Justiția braziliană a clasat ancheta pentru evaziune fiscală împotriva lui Neymar

Justiția braziliană a decis să claseze ancheta deschisă împotriva lui Neymar, a tatălui său și a agentului jucătorului, precum și împotriva conducătorilor clubului FC Barcelona, acuzați de evaziune fiscală cu ocazia transferului atacantului brazilian la clubul catalan de fotbal, o afacere care a ajuns și în fața un tribunal din Spania, informează AFP.

Conform comunicatului tribunalului statului Sao Paulo, judecătorul a respins, pentru a doua oară, acuzația autorităților fiscale apreciind că Trezoreria braziliană trebuie mai întâi să termine propria anchetă înainte de a lansa o procedură împotriva clanului Neymar.

În februarie 2016, un judecător a refuzat să deschidă o anchetă penală împotriva lui Neymar având aceleași motivații, precizându-se că este imposibilă deschiderea unei anchete penale atât timp cât fiscul brazilian nu și-a definitivat propria anchetă.

În cursul zilei de miercuri, tatăl lui Neymar a anunțat, prin intermediul societății NN Consultoria, că "procesul este oficial închis și acest lucru dovedește legalitatea tuturor actelor noastre".

În schimb, Parchetul federal a susținut că în acest caz există numeroase indicii ale implicării lui Neymar și a altor protagoniști în delicte legate de fals în înscrisuri, care ar justifica angajarea unor proceduri penale.

Ancheta autorităților braziliene a privit condițiile dubioase ale transferului lui Neymar de la fostul său club Santos la FC Barcelona în 2013.

În Spania, Neymar, părinții săi și președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, precum și fostul președinte Sandro Rosell sunt trimiși în fața unui tribunal pentru corupție între persoane fizice.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale